Diari La Veu del País Valencià
14 empreses i serveis turístics de Xàtiva opten a la distinció de qualitat SICTED
Hui s’ha reunit la comissió encarregada de proposar a les entitats que seran reconegudes per la implantació d’aquest sistema de gestió turística.

Aquest matí s’ha reunit a l’Ajuntament de Xàtiva la mesa de qualitat de la xarxa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions), amb la finalitat de proposar al comitè de distincions la concessió del distintiu de qualitat a 14 empreses i serveis turístics de la ciutat que han dut a terme les accions de formació i implementació d’aquest sistema de gestió turística. Del total de les entitats proposades, 5 són serveis públics, 3 són empreses de serveis turístics i 2 hotels, a més de cases rurals, restaurants, pastisseries i agències de viatges.

La mesa de qualitat és un òrgan col·legiat encarregat de facilitar la participació de tots els sectors econòmics i serveis públics de Xàtiva en la gestió del SICTED. En formen part l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Turisme, Mariola Sanchis; la tècnica de l’Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán; la tècnica municipal, Mº Dolores Cazaurang i els representants empresarials, Jesús Terol (Adexa) i Vicent Abad (Xacex).

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, amb el recolzament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l’objectiu de millorar l’experiència i satisfacció del turista.

Xàtiva va ser la primera ciutat que es va integrar en la xarxa Sicted des que es va produir el canvi polític en la Generalitat. L’alcalde creu que la qualitat en la prestació de serveis turístics “és un punt de partida adequat per a construir el futur del sector”. Roger Cerdà ha animat als empresaris relacionats amb aquesta activitat a que participen en la iniciativa, ja que “és molt important que comencem a caminar junts per anar bastint, des dels paràmetres que marquen els sistemes de gestió de qualitat, una indústria turística local capaç de generar ocupació i riquesa”. El termini per a incorporar-se a SICTED finalitza en febrer de 2017.

La xarxa SICTED integra ajuntaments i entitats privades com ara empreses de serveis turístics i transports, allotjaments i restauració o museus. Actualment, Sicted inclou destinacions turístiques tan consolidats com ara Morella, Dénia, Gandia, Benidorm, Alacant, Peníscola o València.

El sistema de qualitat turística Sicted ofereix diversos avantatges com ara la millora del posicionament turístic de Xàtiva, l’augment de la implicació sectorial en la millora del producte turístic i un increment en la coordinació entre l’Ajuntament i les empreses de serveis turístics de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa