Diari La Veu del País Valencià
El clam del poble: Fabra dimissió, eleccions anticipades ja
Redactaveu / València
Uns 60.000 valencians, segons els organitzadors, han recorregut els carrers de València per reclamar la dimissió d’Alberto Fabra i la convocatòria d’eleccions. Amb el ritme de ‘L’Estaca’ de Lluís Llach, que ha estat molt present al llarg del recorregut, els manifestants han respost al carrer contra el tancament de la Ràdio i Televisió Valenciana d’aquest divendres al crit de “No teniu vergonya!”, “Botiflers”, “Açò és un colp d’estat” o “Fabra feixista, ets un colpista”, entre altres consignes.

Una gran pancarta amb l’explícit ‘Eleccions anticipades ja!’ ha encapçalat la manifestació amb una capçalera conformada pels líders dels partits polítics de l’oposició així com els portaveus de les entitats, associacions i sindicats convocats.

Un dels assistents ha sigut Ignasi Blanco d’EUPV qui ha manifestat que Fabra “està desacreditat per a continuar governant. Han estat molts anys aplicant unes retallades en contra del poble i ara s’ha carregat la ràdio i televisió de tots els valencians” A més ha afegit que des d’EUPV “demanem la seua dimissió i eleccions anticipades ja”.

Blanco ha dit que aquesta és una mesura “precipitada, errònia i antidemocràtica”. Blanco ha lamentat que el País Valencià siga notícia per una mesura “autoritària” i ha confiat que la manifestació d’aquest dissabte serveis per deixar ben palès que “la societat valenciana no vol un govern que actua d’aquesta manera i reclama eleccions”.

Per la seua banda, Enric Morera de Compromís ha assenyalat que Fabra “està incapacitat per a governar. Ens ha tancat RTVV.” Morera ha insistit que “hui comença el dia 1 de la nova televisió valenciana, una televisó de qualitat. El govern de Fabra és le govern de la indecència. Volem un mitjà de comunicació valencià lliure d’injerències”.
El líder del PSPV, Ximo Puig, ha criticat durament la gestió del PP al aís valencià i l’acusa “de portar-nos a la misèria”, amb un 30% de persones aturades, un 30% de corrupció i un 30% d’indecència” Puig ha recordat que que al programa electoral del PP no entrava el tancament de la RTVV i per això: “Han mentit el poble valencià. Per tant, exigim la convocatòria d’eleccions anticipades”.

A la manifestació ha assistit també la portaveu del PSOE Soraya Rodríguez, qui qualificava el tancament com a indecent, “és una vergonya l’entrada de la policia i el desallotjament de la seu de Canal 9. Exigim al senyor Fabra que dimitisca”. A més es preguntava “on està ara el senyor Rajoy?”.

La manifestació ha finalitzat a una plaça de la Mare de Déu plena. El secretari del comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana, Vicent Mifsud, has estat l’encarregat de llegir un manifest que ha lamentat que Fabra “no dóna la cara perquè no sap explicar el perquè ha tancat RTVV”.

Foto EFE / Manuel Bruque

Foto EFE: Manuel Bruque

Fotos: ACN

Manifestació a Alacant contra el tancament de RTVV
Centenars de persones han participat a Alacant en una marxa en senyal de protesta pel tancament i el cessament de l’emissions de Radiotelevisió Valenciana.

La marxa, convocada de forma paral·lela a la de València, ha eixit prop de les set de la vesprada des del centre de producció de RTVV a Alacant, situat a l’vinguda Aguilera,

i l’encapçalda pels treballadors d’aquesta empresa pública.
Precedida per una pancarta amb el lema “RTVV no es tanca, és la teua”, la protesta ha comptat amb el suport de sindicats i de representants de partits de l’oposició, entre
els quals destacava el vicepresident segon de la Taula de Les Corts i exalcalde socialista d’Alacant, Ángel Lluna.
Els manifestants han corejat lemes com “Fabra dimissió”, “Fabra a Picassent, Babalá president”, i “Canal 9 no es tanca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa