Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament pateix una nova condemna econòmica a favor d’un soci d’Alfonso Rus
Xàtiva haurà d’indemnitzar amb 412.000 euros a Agrícola Xàtiva, S.L., propietat de Luis Mollá, per una parcel·la adjudicada el 2006

El jutjat nª 1 de primera instància de Xàtiva ha condemnat l’Ajuntament a abonar 412.000 euros a la societat Agrícola Xàtiva, SL, en concepte de devolució de l’import pagat per aquesta mercantil, més els interessos legals, després de l’adjucació d’una parcel·la de sòl industrial al polígon Meses. Es tracta d’una parcel·la que va ser adjudicada a l’any 2006 a aquesta empresa, propietat del soci d’Alfonso Rus, Luis Mollá. A aquesta quantitat, caldria sumar les costes del procés més els impostos meritats en aquestos deu anys. Al final, la quantitat podria superar el mig milió d’euros.

Ens remuntem a l’any 2006, quan l’Ajuntament de Xàtiva va licitar la subhasta de dues parcel·les de sòl industrial al polígon Meses. Una d’aquestes parcel·les va ser adjudicada a Fernando Segura Cairols i la societat Agrícola Xàtiva, S.L., per un import de 278.938 euros. A la subhasta només es van presentar dues ofertes i cadascun dels oferents va obtenir una parcel·la. Poc després, la parcel·la en qüestió va quedar en propietat d’Agrícola Xàtiva, S.L., en renunciar l’altre adjudicatari.

Ara, deu anys després d’aquella adjudicació, l’empresa de Luis Mollá ha guanyat el plet interposat contra l’Ajuntament. Agrícola Xàtiva, S.L. va reclamar que la parcel·la tenia ús comercial, tot i que mai s’haja produït un canvi de planejament urbanístic. El jutjat ha donat la raó a l’empresa i estima íntegrament la seua demanda, per la qual cosa condemna l’Ajuntament ha retornar l’import rebut en pagament per la parcel·la i els interessos corresponents des del 17 de febrer del 2006.

L’import total, sumant els interessos i l’IVA de l’operació, arriba als 412.000 euros, que l’Ajuntament haurà de pagar al soci de Rus. Malgrat aquest cop, l’Ajuntament anuncia que recorrerà la sentència.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, es mostra desolat per aquesta nova sentència condemnatòria, que se suma a l’allau de pufos procedents de la legislatura anterior. Reig manifesta que “és absolutament impossible assumir aquest nou desemborsament. Ni tan sols estava contemplat en l’auditoria. Ha estat una desagradable sorpresa per finalitzar un any duríssim en matèria econòmica. Sense cap dubte, recorrerem la sentència, ja que és manifestament irregular que un alcalde signe convenis a favor dels seus propis socis empresarials. Els acords presos són lesius per a la Hisenda municipal i no tolerarem que ningú s’aprofite dels recursos públics, per molt amic de l’alcalde que siga. És la gota que fa vessar el got “, conclou el regidor.

Comparteix

Icona de pantalla completa