Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: “No cal decidir entre pa i cultura, volem pa i cultura”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha lamentat que “l’apagada de Canal 9 és realment l’apagada de l’autonomia valenciana” perquè, segons ha indicat, “la Generalitat està al servei del que diga Rajoy i Montoro” i el PP valencià “ha actuat amb crueltat i inhumanitat perquè RTVV era més que un mitjà de comunicació, era la possibilitat d’unir els valencians i Fabra ha triat confrontar-los”.

Davant açò, ha assenyalat que “el poble no ho pot tolerar” i, segons ha indicat, “és necessari canviar aquesta situació que ens ha portat al 30% d’atur, de deute i d’exclusió social”.

Per a Puig, “no és possible que es continue així, és exigible unes eleccions anticipades, perquè ningú en el PP va dir que anaven a tancar la televisió”. Per tot açò, arribat aquest moment ha demanat que “convoquen eleccions i que els ciutadans decidisquen tenir dignitat i vergonya cosa que no tenen els seus dirigents”.

És més, ha qualificat de “vergonya” que “s’hagen destruït els discs durs de Canal 9” i ha anunciat que els socialistes ho portaran al jutjat perquè “no és possible que no hi haja memòria perquè és necessària per canviar les coses”.

Així s’ha pronunciat Puig en la manifestació contra el tancament de RTVV a la qual ha assistit acompanyat de la portaveu socialista en el Congrés, Soraya Rodríguez, i on han assegurat que els socialistes treballaran perquè hi haja convocatòria d’eleccions anticipades.

El dirigent socialista ha anunciat que “el 9 d’octubre de 2015, si no han hagut eleccions abans, hi haurà una televisió pública valenciana perquè tenim una llengua pròpia, una cultura i açò no és qüestió de diners, ací no cal decidir entre pa i cultura, volem pa i cultura”.

Per açò, ha apuntat que “serà possible un nou Canal 9 plural i lliure, on els actors tinguen el seu espai i treball per a les persones honestes d’aquest país”. Segons ha assenyalat, “hem de tenir força i coratge per a mirar cap endavant, més ràpid que tard tindrem una televisió pública valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa