Diari La Veu del País Valencià
6 treballadors del Programa de Polítiques Inclusives s’incorporen hui a Xàtiva
Hui comencen a prestar servei a l’Ajuntament els sis nous treballadors que s’integren en el Programa de Polítiques Inclusives (PI) de la Regidoria de Benestar Social. Aquests treballadors compliran un any desenvolupant tasques auxiliars en distints departaments municipals, amb un règim de mitja jornada. Per a cobrir els salaris d’aquests nous treballadors, Benestar Social destina un pressupost de 55.051’30 euros. Les destinacions dels nous empleats municipals són la brigada de serveis públics, el conservatori Lluís Milà, l’escola d’adults Conseller Francesc Bosch i Morata, la Casa de la Joventut i el Museu Faller.

Es tracta de la tercera fase del Programa de Polítiques Inclusives que, en aquesta ocasió, va dirigida a la contractació de persones amb diversitat funcional. Aquest programa es va iniciar en març de 2016 i ha suposat que 36 persones amb necessitats especials -moltes de les quals reunien la condició d’usuaris de Benestar Social- trobaren treball durant sis mesos. Les dues fases anteriors començaren en març i octubre de 2016.

El nivell de satisfacció per les tasques desenvolupades pels beneficiaris del PI és alt, atesos els informes d’avaluació elaborats pels Serveis Socials de l’Ajuntament. En el cas de la tercera fase del PI, es treballava baix el paràmetre de considerar la inserció laboral com a un factor estructurant dels hàbits vitals dels beneficiaris i de millora del conjunt de les relacions familiars i socials.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, assegura que “en aquesta tercera fase del PI es contempla la integració laboral dels beneficiaris com una contribució molt important per al benestar social integral de la unitat familiar. A més d’atenuar l’impacte de la desocupació en la família d’origen i tot el que això comporta, la nostra intenció és que el fet d’estar treballant augmente l’autoestima d’aquestes persones com a factor clau de millora de la seua capacitat d’integració”, afirma Angulo.

Comparteix

Icona de pantalla completa