Diari La Veu del País Valencià
Persones i entitats aporten 92.965 € a la crida econòmica d’Escola Valenciana
RedactaVeu / Valencia

Fa quaranta dies, Escola Valenciana va posar en marxa el Verkami ‘Fes Escola Valenciana!’. Era el termini per recaptar l’objectiu mínim fixat de 60.000 € i evitar així desactivar moltes de les activitats que l’entitat porta a terme per normalitzar el valencià en diversos àmbits. Aquest objectiu es va aconseguir en el punt mig de la cursa del micromecenatge. Des d’aleshores, fins al diumenge 1 de desembre, es van recaptar 15.885 euros més, amb la qual cosa el resultat final del micromecenatge a través de la plataforma Verkami ha quedat amb la xifra de 75.885 €, gràcies a la participació de 1.968 mecenes.

A aquestes dades s’ha de sumar la ‘Caixa Solidària Fes Escola valenciana!’ que l’entitat va habilitar com a alternativa a totes aquelles persones i col·lectius que hi volgueren contribuir en el projecte sense haver de realitzar el pagament amb targeta de crèdit, sinó per ingrés bancari. La Caixa Solidària ha comptat amb la participació de 77 persones, entitats i institucions que han aportat 17.080 €.

En conjunt, sumant el micromecenatge obert a la plataforma Verkami i la Caixa Solidària, han participat en la crida econòmica 2.045 mecenes amb un total recaptat de 92.965 €. Per tant, l’objectiu mínim fixat per donar continuïtat a les activitats d’Escola Valenciana s’ha superat en un 55%.

“La conclusió és ben senzilla: els valencians i les valencianes no estem disposats a ser ciutadans de segona ni a perdre els nostres drets bàsics vinculats al nostre màxim tret d’identitat, la nostra llengua, així que ja poden prendre nota els nostres governants, perquè el múscul social entorn del valencià està fort i nosaltres no tancarem”, ha comentat Vicent Moreno.

La confiança social que ha rebut Escola Valenciana per tal de continuar organitzant les Trobades d’Escoles en Valencià, les campanyes de matriculació en valencià, la defensa dels drets lingüístics, els concerts de música en valencià, els tàndems lingüístics, la programació de cinema en la nostra llengua i el treball amb altres organitzacions i institucions queda garantit a mitjà termini.

Escola Valenciana continuarà treballant per la fidelització social en els projectes que duu a terme: “L’autofinançament és fonamental per tirar endavant el vaixell del valencià. Ara com ara, comptem amb vora 800 Amics i Amigues de l’entitat que aporten una quota anual, i amb el micromecenatge comptem amb 466 Amics i Amigues potencials més, persones i col·lectius que gaudiran, de forma gratuïta, durant un any, dels avantatges i descomptes que oferim en productes i activitats”, ha destacat el president d’Escola Valenciana. És per això que des de l’entitat cívica es pretén arribar a tindre un mínim de 3.500 Amics i Amigues en tot un any per tal d’assegurar el bon funcionament continuat de les accions que es porten a terme en diferents fronts de promoció i defensa de la nostra llengua.

L’entitat continua la campanya de fidelització amb les activitats que organitza a l’espai www.escolavalenciana.org/amics i totes les persones que es facen Amics i Amigues d’Escola Valenciana durant els pròxims mesos tindran com a recompensa, a part dels avantatges que s’ofereixen, la tria entre dos lots de productes de l’entitat. Un inclou una samarreta de les Trobades 2014, una xapeta del ‘Sí al Valencià’ i un llibre L’escola valenciana. 25 anys de Trobades. L’altre està conformat per una dessuadora de les Trobades 2014, una xapeta del ‘Sí al valencià’ i una motxilla de les Trobades 2014.

Les recompenses del micromecenatge ‘Fes Escola Valenciana!’

Les aportacions que s’han fet al Verkami organitzat per l’entitat oferien 13 recompenses diferents. Les aportacions més populars han estat les dels mecenes que han fet donacions per valor de 20 €. Un total de 645 verkamistes han optat per aquesta opció que inclou com a regal la samarreta de les Trobades 2014. En segona posició estan les 386 aportacions per valor de 35 €, que també inclouen les samarretes que es lluiran a la primavera amb el lema ‘Escola Valenciana, la nostra escola’.

El dimarts 3 de desembre l’entitat cívica es posarà en contacte amb els 1.968 verkamistes que han participat al micromecenatge per a començar la fase d’enviament de les recompenses que rebran per haver fet Escola Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa