Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Campanya #XafarLaNoDuSort
La primera campanya cívica finalitza amb el repartiment de bosses de recollida d’excrements

La campanya per a propiciar a recollida d’excrements a la ciutat d’Algemesí, proposada per l’Ajuntament i la empresa gestora de residus sòlids urbans, Esteve Barberà, ha tingut el resultat esperat després de diversos mesos de conscienciació ciutadana.

La iniciativa #XafarLaNoduSort, pretenia la reducció d’excrements en la via pública. A través de missatges dissenyats físicament en suports com banderoles o vinils per terra, els objectius a complir eren l’eliminació de riscos innecessaris en matèria de salut pública, informar de l’existència de sancions econòmiques i, en definitiva, millorar la imatge del mateix municipi. A més, a través dels mitjans de comunicació locals també s’ha intentat dur a terme la màxima difusió possible per tal d’aplegar a la major part de la població.

Per concloure aquesta campanya, l’Ajuntament i l’empresa Alvet Escartí S.L procediran al repartiment de 600 ossos menuts que contenen bossetes de recollida per a excrements de gossos. Per tal d’aconseguir un ós, cal passar per la planta baixa del consistori i mostrar la corresponent cartilla veterinària.

El regidor de Medi Ambient, Pau Montalvà, ha destacat la bona acollida en general de la campanya, així com que “tenim l’esperança de què la campanya mantinga un efecte sobre la consciència dels propietaris de mascotes per a no aplicar el règim sancionador disposat en les ordenances municipals que regulen aquestes qüestions, però també ens hem mostrat ferms i es posaran les sancions en els casos molestos en la necessària lluita per a millorar el civisme i la convivència en la ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa