EU exigeix a Fabra que comparega en Les Corts sobre el tancament de RTVV

Blanco també ha exigit conéixer quins són els danys materials que s’han produït com a conseqüència del tall de llum que acabà amb les emissions
2 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida, Ignacio Blanco, ha sol·licitat la compareixença en el plenari de Les Corts del president de la Generalitat, “qui considerem que ha de donar explicacions extenses sobre el tancament de l’emissió de la televisió i la ràdio públiques el passat divendres. Aquesta operació, coneguda popularment com Telefunken, ha sigut barroera i absolutament impròpia d’un règim democràtic”.

Blanco també ha exigit conéixer quins són els danys materials que s’han produït com a conseqüència del tall de llum que acabà amb les emissions de RTVV, “així com quin és l’import econòmic que ens ha costat aquesta actuació, i si s’han perdut dades i documents audiovisuals de l’arxiu històric de RTVV”.

Esquerra Unida, a més, ha registrat una bateria de preguntes al Consell en què demana explicacions sobre qui va donar les ordres per tallar les emissions de la televisió i la ràdio autonòmiques i qui les va executar, i altres qüestions com, per exemple, si han reclamat algun tipus d'indemnització les televisions privades que van resultar afectades pel tall de l'emissió de la televisió autonòmica, ja que comparteixen el mateix múltiplex.

“El govern del PP sobrepassà el divendres tots els límits. L’actuació barroera, autoritària i antidemocràtica de tancar RTVV ha entrat en la història del País Valencià com un episodi funest de vulneració de drets i llibertats. Exigim, com a mínim i per a començar, que el president Fabra done la cara en Les Corts de manera urgent”, reclama Blanco.

next