Diari La Veu del País Valencià
Fabra busca fórmules per donar informació en valencià, serán privades?
Europa Press / València

El cap del Consell ha realitzat aquestes manifestacions després de presidir la presentació del ‘Llibre verd de l’ocupabilitat universitària’ a la seu del Centre Cultural Bancaixa –a les portes del qual s’han congregat multitud de treballadors de RTVV per a protestar– en ser preguntat pels mitjans si considera que ‘l’apagada’ de la televisió i la ràdio públiques valencianes, portada a terme a la matinada de dijous a divendres i que la televisió va emetre en directe, es va fer d’una forma adequada.

A més, i després de ser interrogat per si de cas tornarà a haver una televisió valenciana, ha contestat que ara el que cal veure és que “s’està culminant un procés de finalització”. “I el nostre compromís és buscar fórmules perquè puga haver també informació en valencià de tot el que passa en la Comunitat”.

Sobre si això es farà mitjançant el mateix senyal, ha comentat: “No m’he posat en cap escenari encara; el fet cert és que ara mateix tenim televisions públiques que estan emetent a la Comunitat Valenciana i que poden ser el millor suport, però encara no hi ha cap decisió presa”.

“Ara hem de tenir un poc de paciència –ha prosseguit–, hem de fer un procés que ha estat molt complicat i que segur que ho serà perquè són moltes qüestions les que intervenen i el que farem és seguir comprometent-nos perquè hi haja informació de tot el que passa ací, en valencià, comptant la nostra realitat als ciutadans de la Comunitat Valenciana”.

Finalment, quan se li ha plantejat la possibilitat de rectificar la liquidació de RTVV després de la “resposta social” que s’està produint ha sentenciat: “La decisió va estar presa en el moment en què no es podia assumir un model de RTVV que en aquest moment de dificultat econòmica ens retrotreia a 2011, amb 1.700 treballadors”.

“Això no podia ser, es va fer un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que era el nostre oferiment, en el seu moment, per a fer-la viable dins d’una realitat econòmica molt complexa i això no va poder ser, de manera que l’única possibilitat que hi havia en haver de readmetre els 1.700 treballadors era el tancament, no en quedava altra”, ha insistit.

“El comité ha tingut l’oportunitat de negociar”

En la mateixa línia, ha considerat que el comité d’empresa “ha tingut l’oportunitat de negociar quan s’estava obrint l’expedient de regulació d’ocupació (ERO)”. “Tot el món ací ha de traure conclusions davant de la impossibilitat del manteniment d’una televisió inviable en la realitat econòmica actual, i altres han de fer reflexions de per què no van voler negociar i assumir un nou model de TV reduïda per a poder adaptar-la a les circumstàncies de la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa