Les caixes B i el finançament irregular del PPCV

Compromís considera que Camps haurà de donar explicacions de nou al jutge i EUPV demana a Fabra que encete una investigació interna sobre la relació del PPCV amb Gürtel
2 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la nova documentació del cas Gürtel que s’ha fet pública, “dóna molta llum i explica certs comportaments de Francisco Camps i dels seus consellers, quan es negaven a donar documentació i a respondre preguntes. Hui, hem sabut que el congrés en el qual el feren president del PPCV es va pagar amb diners negres en més del 63% del cost total, la qual cosa és molt preocupant”.

Morera considera que, després d’eixes informacions, “Camps haurà de donar explicacions de nou al jutge, perquè sent com era el president no pot dir que no sabia res de l’organització. Això ja no s’ho creu ningú. I després de donar eixes explicacions a la justícia, el següent pas serà donar explicacions al poble valencià, el gran perjudicat per la desastrosa política del PPCV, de Camps, dels qui el precediren i dels qui el seguiren perquè la ciutadania ha de saber que totes les caixes B i el finançament irregular s’ha pagat a costa del benestar de les valencianes i els valencians, a costa dels joves, dels estudiants, dels majors, dels dependents, de la sanitat, dels emprenedors. Les valencianes i els valencians volem saber on estan els nostres diners, volem que els tornen i volem que qui ha fet negoci amb el nostre benestar ho pague”.

La síndica d’EUPV en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, per la seua banda, ha subratllat, després de conéixer les novetats desvelades en el marc del cas Gürtel, que les connexions entre el PP valencià i la trama Gürtel “vénen de lluny”. “Prova d’això són els més de 81.000 euros facturats en B per Orange Market pel Congrés de Francisco Camps en 2004”, ha relatat Sanz qui ha recordat que en eixe Congrés “es van establir les bases del desastre que després ha sigut l’etapa campista”. Així, Sanz ha demanat al president del PP valencià que encete una “seriosa investigació interna per a determinar els diners que s’han pagat en negre al llarg dels anys” i “depure les responsabilitats polítiques pertinents”.

“El PP ha jugat durant anys amb un as a la màniga, s’ha dopat fins a la sacietat amb irregularitats i pagaments en B a una xarxa corrupta monumental”, assegura la síndica d’EUPV qui denuncia que el poder de Francisco Camps “estava sostingut per les seues amistats amb ‘El Bigotes’ i companyia”.

“L’escassa credibilitat que li queda a Fabra en la seua suposada lluita contra la corrupció serà nul·la si no assumeix una investigació interna en el seu partit que, d’una vegada per totes, ha de tallar vincles amb un passat que ha arruïnat els valencians i que ha desacreditat al seu propi partit, que és qui ha sostingut les polítiques suïcides i corruptes del Consell de tots aquests anys”, conclou Sanz.

next