Diari La Veu del País Valencià
Conferència del periodista Xavier Aliaga a Benifairó
El pròxim dijous a les 20’00h, l’escriptor i periodista xativí Xavier Aliaga participarà en el festival «Literatura a la Plaça» que organitza l’ajuntament de Benifairó, aquest desenvoluparà una xarrada amb el títol de «ficció, realitat i creació literària».

La carrera periodística de Xavier Aliaga s’ha desenvolupat en diversos medis periodístics, com ara El Temps, Levante-EMV, El País, La Veu del País Valencià o Onda Cero. Com a novel·lista ha publicat cinc novel·les: Si no ho dic rebente, Els neons de Sodoma, Vides desafinades (premi Joanot Martorell), El meu nom no és Irina (premi Samaruc i premi de la crítica dels escriptors valencians) i Dos metres quadrats de sang jove.

Xavier Aliaga analitzarà el procés de l’escriptor alhora de crear mons literaris, els quals agafen directament aspectes de la realitat per desenvolupar la trama; o senzillament, construïxen ficcions aparentment reals indefugibles d’un context identificable per als lectors. Aquests límits com a eina de treball, i com són manipulats per crear una novel·la, centraran l’acte.

Comparteix

Icona de pantalla completa