Diari La Veu del País Valencià
Operatiu per garantir la seguretat durant la Mitja Marató d’Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

Divendres 6 de desembre se celebra la Mitja Marató d’Alcoi, que estrena enguany un nou circuit homologat per la Federació Espanyola d’Atletisme, i que té com a característica principal ser de caràcter urbà. Per això, la majoria dels principals carrers de la ciutat es veuran afectats per talls i restriccions, de forma que l’Ajuntament ha previst un ampli operatiu de seguretat format per Policia Local, Protecció Civil i voluntaris del Centre d’Esports per tal de garantir la seguretat de tots els participants de la prova.

El regidor d’Esports Natxo Gómez ha volgut demanar als veïns i veïnes de la ciutat la seua col·laboració i comprensió: “Enguany la Mitja Marató és més ambiciosa, una cursa que per primera vegada està homologada i que començarà a projectar la prova més enllà de les nostres comarques. Si volem que siga una cursa atlètica important necessitem la col·laboració dels alcoians i alcoianes, i per això recomanem que el dia 6 al matí, sempre que siga possible i entre les 8 i les 15 hores aproximadament, la gent prescindisca del cotxe. Hi haurà passos regulats i s’habilitaran canals alternatius per a la circulació, però de qualsevol forma serà un dia en què es farà molt difícil transitar en vehicle privat per la ciutat ja que la major part dels principals carrers acolliran als atletes”. Cal assenyalar que els propietaris de garatges a les zones que es veuran tallades estan sent informats aquests dies de la impossibilitat d’entrar o eixir amb els seus vehicles durant l’horari de la cursa.

Canvis en el transport urbà i interurbà

A més de les restriccions a la circulació, hi haurà canvis importants en els serveis de transport urbà i interurbà. Les línies A, B i U quedaran sense servei fins a les 16 hores. La línia 6 (Cementeri) modifica el seu recorregut tant d’anada com de tornada pel carrer Sant Nicolau i traslladant la parada del carrer Sant Llorenç a la Plaça d’Espanya (davant el Teatre Calderón). La resta del recorregut i horaris, normals. El servei de bus intercomarcal i Travicoi, fins a les 16 hores, tindrà inici i final de trajecte a la rotonda d’accés a Alcoi des de Cocentaina (situada entre la carretera N-340 i el carrer València). A partir de les 16 hores, recorregut normal.

El servei La Alcoyana (Alacant i Villena) tindrà totes les eixides des de l’Estació d’Autobusos, baixada pel carrer Olivar de la Bassa, Av. Juan Gil Albert, carrer Espejo, Tirant lo Blanc, Gabriel Miró i direcció Alacant (encara que les eixides per Olivar de la Bassa i Juan Gil Albert coincideixen amb el recorregut de la cursa, des de Policia informen que no coincideix amb els horaris). Pel que fa a les arribades, l’entrada obligatòria serà per l’accés des de l’autovia A7, eixida Alcoi Nord-Cocentaina Sud, Carretera N-340, carrer Tirant lo Blanc, baixada pel carrer Sant Lluís Beltran, Av. Juan Gil Albert i accés a l’Estació d’Autobusos per Olivar de la Bassa. S’ha d’indicar que l’arribada a les 8.45h no interferirà la cursa, perquè no haurà començat; igualment, l’arribada a les 14.45h no s’ha de veure afectada, perquè la mitja marató ja haurà acabat.

Nota: adjuntem un plànol del recorregut de la prova.

Comparteix

Icona de pantalla completa