Diari La Veu del País Valencià
Demanen 14 anys per a l’expresident de Ruralcaja per un desviament de comptes

Europa Press / València.

L’acusació particular sol·licita una pena de 14 anys de presó per a l’expresident de Ruralcaja Eduardo Ferrer i l’exvicepresident José Montoliu per un transvasament entre comptes de dues societats constructores del mateix grup a València perquè la caixa poguera cobrar un deute.

Així consta en l’escrit que l’acusació particular ha remés al jutjat d’Instrucció número 6 de València, que manté oberta una causa contra Ferrer, Montoliu, l’exdirector general de Ruralcaja, Juan José Arrieta, i el legal representant del grup Cosesa, Pascual Serrano, per un possible delicte societari i un altre d’apropiació indeguda.

Per a Arrieta, l’acusació particular sol·licita també 14 anys de presó i per a Serrano 20 anys. Als quatre acusats els atribueix un delicte d’apropiació indeguda; un altre d’insolvència punible i un delicte contra la Hisenda Pública, segons es concreta en l’escrit, en el qual s’interessa l’obertura de judici oral.

Així mateix, aquesta part indica que d’aquests delictes responen també, en qualitat de responsables subsidiaris, les entitats Cajamar, Cosesa i Afrepark.

El procediment es remunta a l’any 2007, quan unes 20 persones van subscriure un contracte amb l’entitat Afrepark S.L pertanyent al grup Cosesa per a la compravenda d’unes places de garatge situades al carrer Jesús.

Per a açò, els compradors van lliurar certes quantitats de diners, encara que les obres no es van fer. Afrepark va entrar en concurs de creditors i durant la seua tramitació l’administrador concursal va alertar d’un possible frau en el traspàs de 3.040.000 euros entre els comptes d’Afrepark i Cosesa.Demanen 14 anys per a l’expresident de Ruralcaja per un desviament de comptes d’Afrepark i Cosesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa