Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat pagarà 66 milions per obres de l’aeroport de Castelló al març
EFE / Castelló.

El conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, ha afirmat hui que la Generalitat pagarà a Conaer els 66 milions que li deu per les obres de l’aeroport de Castelló entre febrer i març dins del pla de pagament a proveïdors.

Moragues ha fet aquestes declaracions a Castelló, on s’ha reunit amb els representants de la Confederació d’Empresaris de les comarques del nord (CEC).

El conseller ha explicat que en el segon tram del pla de pagament a proveïdors, que ja s’ha certificat i que es farà efectiu al febrer i març de 2014, s’inclourà el deute reconegut per sentència judicial de la Generalitat amb l’empresa que va construir l’aeroport de Castelló, Conaer.

D’altra banda, i respecte el dèficit, el conseller ha dit que s’estan fent “tots els esforços possibles” per a reduir-lo, perquè és “una necessitat a banda d’un objectiu”. A més ha dit que açò es farà “sempre tenint en compte una línia roja”, que és l’estat del benestar, “que no el podem tirar per terra” i ha afegit que “fins i tot l’1,6 de dèficit era molt complicat complir-lo”, perquè “de despeses financeres ja tenim 1,3”.

Per tant, ha continuat, “quedava 0,3 i damunt tenim unes competències obligatòries”, que solament en sanitat i educació tenim ja una despesa de 9.700 milions d’euros, “i l’Estat ens dóna 8.500 milions, per la qual cosa amb prou faenes cobrim el 80%, i a més després queden altres assumptes com benestar social i sectors productius”.

En ser preguntat per si hi haurà “algunes retallades més” fins a final d’any, el conseller ha dit que s’han analitzat una a una les partides pressupostàries i “s’ha donat ordre de tancament perquè no s’inicien nous expedients de despesa i que els ja iniciats es consignen amb les partides disponibles”.

També ha dit que s’ha assegurat la paga extra a empleats públics, que fa un any no la van tenir, la qual cosa “redundarà en benefici del comerç i de l’activitat econòmica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa