Dos nous terratrèmols a la zona de la plataforma Castor

Els sismògrafs de l'Institut Geològic Nacional detecten dos moviments de 2,2 i 1,5 graus a l'escala de Richter aquest dilluns
3 desembre 2013 01:00h

ACN / Vinaròs.

L'Institut Geogràfic Nacional va detectar aquest dilluns a la vesprada dos nous terratrèmols a la zona de la plataforma marina del projecte Castor, després de setmanes sense activitat sísmica apreciable.

El primer d'aquests moviments sísmics va tenir lloc poc abans de les 18.30 h de la vesprada i va assolir els 2,2 graus a l'escala de Richter, a una profunditat de set quilòmetres. El segon, dues hores més tard, va arribar als 1,5 graus i es va situar a uns onze quilòmetres de profunditat. Cap d'aquests moviments hauria estat percebut per la població.

L'empresa promotora del magatzem de gas submarí, Escal UGS, manté paralitzades les injeccions des del passat 3 d'octubre per odre del Govern espanyol.

La decisió d'aturar les operacions a la planta marina va arribar després d'una onada de més de 500 sismes detectats a la zona, alguns dels quals, de 4,1 i 4,2 graus, van ser àmpliament percebuts per la població.
next