Diari La Veu del País Valencià
El PP s’empassa la seua prepotència i tramitarà la compareixença de Camps per Nóos
EFE / València

D’aquesta forma, en una pròxima reunió de la comissió de Coordinació, que segons ha explicat EU ja serà al febrer, en el pròxim període de sessions, es votarà la petició d’aquest grup, formulada en 2012, que compareguen Camps i altres exalts càrrecs per a explicar les relacions de la Generalitat amb l’Institut Nóos.

Altres compareixences sol·licitades per EU són la de l’exconseller d’Economia Gerardo Camps i la dels exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències Jorge Vela i José Manuel Aguilar.

La portaveu d’EU, Marga Sanz, ha expressat la seua “queixa més rotunda” per haver d’acudir al Constitucional per a “fer valdre” els drets dels diputats, i ha qualificat “d’absolutament antidemocràtica” l’actitud del PP en la Mesa de Les Corts, “l’única preocupació de la qual era protegir” Camps i que no compareguera.

El PP en la Mesa està “incapacitat per a gestionar democràticament els processos parlamentaris, ja que actua de part”, ha indicat Sanz, per a “posar barreres” a un debat que després es votarà i que el PP pot rebutjar evidència una protecció “d’actituds corruptes”, sobre les quals arribaran “fins al final”.

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha ressaltat que el PP els té “acostumats permanentment” a la vulneració dels drets dels diputats, i en aquest cas en la Mesa no ha actuat “amb l’objectivitat i imparcialitat que deuria”, si més no, el PSPV quan recorre al Constitucional és per altres temes que afecten més als ciutadans.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha demanat la dimissió del PP de la Mesa de Les Corts per la vulneració de drets dels diputats i constitucionals, ja que “si no estan a l’altura se n’hauran d’anar a sa casa”.

El portaveu del PP, Jorge Bellver, ha replicat que, “com sempre”, acaten les resolucions judicials, que en aquest cas ha establert que “no li competeix a la Mesa” decidir si tramita o no la petició, sinó a la comissió corresponent, i així ho ha transmès immediatament.

D’altra banda, sobre les vacants d’un representant del PSPV en el Consell Valencià de Cultura i el Consell Jurídic Consultiu, respectivament, Torres ha dit que fins a febrer o març no faran la proposta corresponent, per a la qual tenen diversos candidats, encara que no han decidit qui els representarà.

Segons ha explicat, aqueixes vacants s’han de cobrir amb un punt específic en el ple de Les Corts, i prefereixen forçar-ho abans que finalitze l’any i compareguen membres del Consell per a donar explicacions abans que procedir a aqueixa elecció.

Comparteix

Icona de pantalla completa