3.400 persones participen a les activitats en record d’Estellés a Ontinyent

Una projecció d’audiovisuals posarà punt i final a dos mesos d’actes amb escriptors, músics, poetes, acadèmics i escolars
3 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

Al voltant de 3.400 persones han participat fins ara a l’intens programa d’activitats organitzat des de l’Ajuntament d’Ontinyent per recordar la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estelles, en l’any del 20é aniversari de la seua mort.

En total han estat 10 activitats de tot tipus, organitzades en el marc de la declaració per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua d’Ontinyent com a ‘Poble del Mural’ (en al·lusió a l’obra d’Estellés Mural del País Valencià), activitats que van estar presentades per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de l’AVL, Ramón Ferrer, coincidint amb la inauguració el 14 d’octubre de l’exposició fotogràfica Vicent Andrés Estelles, Cronista de Records i Esperances al Museu MAOVA.

El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, destacava la importància “de posar a l’abast de tots i totes una figura cabdal de les nostres lletres com Vicent Andrés Estellés”, agraint “l’interès de totes les persones que s’han implicat a fer realitat un programa al qual han estat treballant diversos departaments municipals”, explicava.

A l’exposició s’afegien posteriorment dues conferències de l’acadèmic Emili Casanova i de l’escriptor i investigador Antoni Espí; una mostra bibliogràfica amb projeccions i audicions dedicades al poeta; recitals de poemes a càrrec de Francesc Anyò i Borja Penalba, i de Vicent Camps; una interpretació de poemes a càrrec dels músics Pau Miquel Soler i Pau Alabajos; un espectacle multidisciplinari amb poesia, música de cambra, dansa i electroacústica composat per Miquel Àngel Múrcia; o la presentació d’un llibre d’Estellés que estava inèdit fins 2012.
 
Dramatització de la vida d’Estellés
 
Tot aquest programa tindrà la cloenda el proper 12 de desembre al Teatre Echegaray amb la projecció de 6 audiovisuals elaborats pels centres educatius de la ciutat participants en un concurs de vídeos sobre el poeta de Burjassot. Cal recordar que els centres educatius participaven també al mes de novembre d’una proposta teatral de dramatització de la vida d’Estellés, amb l’actriu ontinyentina  María Juan i l’actor i poeta xativí Elíes Barberà. Les activitats adreçades a escolars comptaven amb la participació de 2.500 xiquets i joves, el que suposa la meitat de la població escolar de la ciutat, una resposta per a la qual el Regidor d’Educació, Pepe Pla tenia paraules d’agraïment: “els centres i l’alumnat s’han bolcat amb la iniciativa i no podem sinó felicitar-nos per la resposta rebuda, que ajudarà que les noves generacions coneguen Estellés”.

L’acte del proper 12 de desembre a l’Echegaray al qual es projectaran els audiovisuals del concurs ‘Vicent Andrés Estellés 2013’ tindrà entrada lliure per a tots els assistents. Cadascun dels dos centres guanyadors (un d’Educació Primària i un de Secundària) obtindran com a premi una càmera de vídeo i un diploma acreditatiu.

next