Diari La Veu del País Valencià
El PP vota en contra del restabliment de les ambulàncies nocturnes
RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica de EUPV, Marina Albiol, ha defensat una Proposició No de Llei en la Comissió de Sanitat de Les Corts que demana que es restablisquen les ambulàncies nocturnes. “Els valencians vénen patint les reduccions d’horaris des del passat mes de març, i malgrat que el conseller Llombart assegurà que no augmentarien els temps d’espera, no ha sigut així, i s’han donat casos d’esperar més de 40 minuts una ambulància, posant-se en risc la salut i inclús la vida de les persones”, ha relatat Albiol, qui recorda: “he recorregut el País Valencià de dalt a baix recollint els testimonis”.

Albiol recorda que el passat mes de març entrà en vigor la reducció en el transport sanitari urgent, i 3 unitats de SVB van ser eliminades, les situades a la Malva-rosa, Castelló de Rugat i Elx; 22 unitats SVB passaren de prestar servei 24h a 12h; i 10 unitats SAMU que prestaven servei 14h passaren a 12h.

La parlamentària considera “imprescindible que es revertisquen aquests horaris, els quals estan afectant de manera molt negativa a l’atenció sanitària, empitjorant especialment les nits. És una mesura que ha fracassat i que està posant en perill vides humanes”, alerta.

Comparteix

Icona de pantalla completa