Diari La Veu del País Valencià
EU fa públic el contracte de la F1 signat al 2007 per 26 milions de dòlars
RedactaVeu / València

El grup parlamentari d’Esquerra Unida ha fet públic hui a través de la seua pàgina web l’històric contracte que en 2007, pocs dies després de les eleccions autonòmiques, signà Bernie Ecclestone amb Valmor per un muntant de 26 milions de dòlars. El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha recordat que aquest contracte, el primer que se signà per a la celebració de la cursa, “és símbol d’una època, la del balafiament, la dels grans esdeveniments i projectes faraònics que pagàvem tots, i també la de l’opacitat per la qual s’han distingit els governs del PP, especialment sota la batuta de Camps”.

Blanco ha assenyalat: “després de sis anys ja era hora que els valencians i valencianes coneguérem el contingut d’aquest polèmic contracte que ha estat amagat pel govern del PP i que va ser l’inici d’un llarg seguit de contractes milionaris que se signaren any rere any”.

Esquerra Unida obrigué fa poc més d’un mes aquesta pàgina web, amb l’objectiu de publicar tots els contractes i documents “que sota una clàusula de confidencialitat amaguen informació que entenem ha de ser pública”, explica Blanco. “Ens declarem insubmisos a la confidencialitat, que considerem contrària a la llei i sobretot als principis ètics que han de regir la gestió dels fons públics, que són de tots”. Els primers contractes que Esquerra Unida penjà en aquesta web van ser els de RTVV amb diversos equips de futbol. Ara, la formació d’esquerres continua publicant en aquesta pàgina més contractes, en aquest cas de la F1.

El parlamentari d’esquerres subratlla que Camps és qui va anunciar aquest contracte durant la campanya electoral, que se celebrava malgrat uns dies abans de la signatura. “I lamentables van ser també les paraules d’Ecclestone qui va arribar a dir que o guanyava Camps o no hi havia F1. Al final la broma ens ha eixit per vora 300 milions d’euros. I això que, segons Camps, no anava a costar-nos ni un euro”, critica Blanco.

Cal recordar que Ecclestone i Valmor signaren un contracte, que després es complementaria amb altres d’aquesta última empresa amb la Generalitat, i que finalment va ser el Consell qui assumí el cost de la F1 i el deute de Valmor.

Comparteix

Icona de pantalla completa