'Terres dels Alforins', onze cellers d'agricultura sostenible

La nova marca de territori enològic aglutina prop de 500 viticultors i més de 4.000 hectàrees de vinyes cultivades.
1 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
Els pobles de Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Moixent són pobles de secà, al voltant del poblat iber de la Bastida de les Alcusses, on es continua treballant seguint els principis de l'agricultura sostenible.
 
Aquesta forma de vida és la que volen mantindre els productors i viticultors d'aquest territori. D'aquest anhel naix Terres dels Alforins, la nova marca de territori enològic composta per onze cellers, prop de 550 viticultors i més de 4.000 hectàrees de vinyes cultivades.
Javier Mariscal s'ha encarregat de dissenyar la nova marca d'enologia i paisatge singular, una terra de vi situada dins de la Denominació d'Origen Valencia, que es troba a l'interior de la província de València.
 
Els viticultors i productors de Terres dels Alforins són Antonio Arráez, Bodegas Enguera, Celler del Roure, Clos de la Vall, Daniel Belda, Heretat de Taverners, Los Frailes, Los Pinos, Rafa Cambra, Torrevellisca i Vinos de la Viña.
 
Cellers familiars, on és conjuga a la perfecció la tradició, modernitat i artesania, on el raïm blanc (verdil, moscatell, chardonnay) i raïm negre (monestrell, garnatxa tintorera, tempranillo, shiraz, merlot, cabernet sauvignon i pinor noir) donen com a resultat un caldos molt valorats al mercat nacional i internacional.
 
La viticultura representa un paper primordial en l'àmbit econòmic, social i cultural per als termes municipals de Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Moixent.
La geomorfologia d'aquest singular territori es caracteritza per la bellesa dels paisatges culturals, resultants de la combinació de vinyes, oliveres, ametlers, fruiters, cultius herbacis i pinars intercalats, amb les seues històriques masies disseminades sobre un medi rústic.
 
La subcomarca de Terres dels Alforins aglutina la part més rica d'aquesta zona, on la viticultura es practica des de temps immemorials.
 
“Es tracta de generar dinamisme econòmic i cohesió social amb l'objecte d’aconseguir l'equilibri amb l'entorn mediambiental i reconéixer el llegat històric i cultural”, asseguren els responsables de la iniciativa.

next