Diari La Veu del País Valencià
Educació rebaixa les ràtios a centres privats-concertats d’elit
Redactaveu / València

Com a conseqüència de la normativa del Ministeri, la Conselleria va legislar noves ràtios que superaven les que existien fins al curs 2011-2012. A partir del curs 2012-2013 el RD 14/2012, el Decret 73/2012, l’Ordre 19/2012 establia les ràtios en infantil i primària a 30, en secundària obligatòria a 36 i en batxillerat a 42.

Aquestes ràtios han seguit així marcades també en l’ajust escolar que s’aplica a centres públics per a aquest curs 2013-2014 que dibuixa l’oferta escolar de cada centre públic pertanyent a la Conselleria d’Educació.

La FE CCOO PV denúncia que la Conselleria ha decidit fer discriminació envers centres considerats d’elit i de titularitat privada i que han estat concertats. Precisament pel fet de ser concertats han d’estar regits per les mateixes normes dels públics. Està passant fins i tot a un que, malgrat que segrega l’alumnat per sexes, està concertat: El Vedat de Torrent.

En els DOCV de 2 i 3 de desembre hi ha ambdues resolucions que modifiquen les unitats autoritzades, ampliant-les. També assignant-los ràtios inferiors a 30 a infantil i primària, inferiors a 35 en secundària i inferiors a 42 en batxillerat.

Aquesta excepcionalitat adquireix major importància en el moment en què es publica una Resolució signada per la Consellera. Si la Conselleria considera que aquestes ràtios són bones i millors per a centres sostinguts amb fons públics, cal que siguen per a tota la xarxa de centres públics. Si no, es tracta de prebendes o favoritismes a centres amb un determinat ideari.

Justament es concedeix en el moment en què la inspecció educativa està comunicant als centres que les ràtios que apareixen en la normativa vigent són les que cal aplicar. En funció d’aquesta aplicació, hi haurà supressió d’unitats per al curs 2014-2015.

Que aquestes ràtios són considerades com a millors ja ho vàrem comprovar quan es van fixar 30 alumnes per al Batxillerat d’excel·lència. Ara tornen a fixar a centres privats concertats d’elit, ràtios menors. Però no per a tota la ciutadania, sinó només per a aquella població escolar que accedisca a aquests centres d’elit o d’excel·lència.

La FE CCOO PV reclama l’equitat per a tota la població escolar independentment de quina haja estat la família a la que pertanys, la procedència social, la teua ideologia, o que el centre on estàs escolaritzat siga amic de la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa