Diari La Veu del País Valencià
Compromís: Actuació policial desproporcionada en les protestes dels treballadors de RTVV
RedactaVeu / València

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui una petició de compareixença en Les Corts del Cap de la Policia Autonòmica, Álvaro Rodríguez Fernández, perquè explique la desproporcionada actuació policial davant les protestes dels treballadors de RTVV en els actes del President de la Generalitat, Alberto Fabra.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “hem pogut comprovar com des de l’equip de seguretat d’Alberto Fabra s’ha agredit hui a una periodista que cobria un acte públic a València en què participava el President de la Generalitat. El desplegament policial que acompanya ara a Fabra per a protegir-lo de les protestes dels treballadors de RTVV ha augmentat d’una manera tan exagerada que dificulta que els professionals dels mitjans de comunicació realitzen la seua feina”.

“La presència i actuació policial s’ha de regir per l’oportunitat i la proporcionalitat i en aquest sentit la incomoditat del President Fabra davant les protestes per la seua gestió no justifica les exagerades mesures de seguretat que s’estan prenent”.

Segons ha explicat Mollà “reclamem la compareixença del Cap de la Policia Autonòmica en el Parlament valencià a més de per l’exagerat desplegament policial en els darrers actes públics de Fabra per a explicar també l’actuació de la Policia Autonòmica en l’esperpèntic tancament de les emissions de Canal 9 el passat 29 de novembre al centre de producció de programes de RTVV a Burjassot”.

Intersindical Valenciana critica l’ús de mesures de força contra els periodistes i la ciutadania

Intersindical Valenciana per la seua banda, critica l’actuació policial que està obstaculitzant el normal desenvolupament de la tasca dels periodistes i, fins i tot, està suposant actuacions tan lamentables com les que hem vist en els dos darrers dies. El govern valencià, en connivència amb la delegació del govern, està utilitzant la policia per a impedir el treball dels periodistes i que la informació arribe al conjunt de les valencianes i valencians.

Un grup de treballadors de RTVV van protestar davant l’edifici de la Fundació Bancaixa, on en president Fabra assistia a un acte públic. EFE/ Juan Carlos Cárdenas
“No és acceptable, en cap país democràtic, que els periodistes no puguen fer lliurement la seua tasca i que siguen tractats com ho està fent la policia seguint les ordres dictades pel govern valencià i per la delegació del govern. Aquests mètodes són propis dels estats autoritaris i dictatorials no d’un país que respecte les llibertats democràtiques”, han assegurat.

Per a Intersindical Valenciana, la situació de tensió que està generant la política de Fabra amb el tancament de RTVV i tot el paquet de mesures antisocials no es pot amagar amb la repressió i l’atac als drets constitucionals de les valencianes i valencians. El president Fabra hauria d’assumir que ha pres una decisió equivocada i presentar la seua dimissió immediata. La societat valenciana li ho ha reclamat de manera clara i contundent.

Comparteix

Icona de pantalla completa