Diari La Veu del País Valencià
Puig proposarà si governa un pacte al PP per la Generalitat
EFE / Madrid

En un desdejuni informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, en què ha sigut presentat pel secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i abrigallat per l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero o la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, entre d’altres, Puig ha apostat per fer els “Pactes de la Generalitat” com en el seu moment es van fer els de la Moncloa.

“Desembossar aquesta situació d’embós monumental exigeix un canvi”, ha puntualitzat Ximo Puig, abans d’assegurar que el País Valencià “se la pegarà” si continua pel rumb actual.

Segons el parer de Puig, “l’única cosa que quadra és treballar per un futur diferent” i encara que ha comentat que potser hi haurà menys recursos, ha assenyalat, que hi haurà “molt de marge per a fer les coses millor, de forma nova” perquè el País Valencià “ho té tot per a donar la volta a aquesta situació”.

Per a açò, Puig s’ha compromés a “unir tots els valencians” per a eixir d’una situació a la qual “mai” hagueren hagut d’arribar, i ha apostat per “combatre la desafecció” cap a la classe política, “apostar per l’economia real” i “la reindustrialització”.

Rubalcaba: Al País Valencià “començarà la reconquesta del govern per al PSOE”

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat, en la presentació del desdejuni informatiu del secretari general del PSPV, Ximo Puig, que la reconquesta del govern per als socialistes començarà al País Valencià.

Rubalcaba, que s’ha referit a Puig com un polític “de consens” i una persona “de fiar”, ha argumentat que la valenciana és la comunitat on “tot va començar” i on “tot seguirà començant”, on el PSOE “tornarà a governar” i “governarà per a tots els valencians”.

Referent a açò, ha assenyalat que a València va començar la privatització dels serveis públics, ha començat el tancament de les televisions i es produirà la “eixida d’un govern corrupte que ha destrossat la comunitat, perquè s’ha passat anys cercant tot tipus de factures de vestits i esdeveniments, i mentre cercaven les factures s’oblidaven dels seus ciutadans”.

Després de recordar que Ximo Puig va deixar en 2011 l’alcaldia de Morella després de 17 anys en el càrrec per a anar en la llista de Castelló en les generals perquè ell li ho va demanar, Rubalcaba ha bromejat amb l’aeroport que allí va construir l’expresident de la Diputació Carlos Fabra, “un home a qui no s’ha fet justícia”.

“Es diu molt d’ell que va fer un aeroport que no funciona, però és un aeroport que no té retards, que no contamina, en el qual no es perden les maletes”, ha ironitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa