Diari La Veu del País Valencià
700 aniversari de la fundació de la Pobla Llarga
Arranquen els actes per commemorar el 700 aniversari de la fundació de la Pobla Llarga

El primer acte que dona inici a aquest any tan especial per a la Pobla Llarga serà a la Plaça del País Valencià el diumenge 22 a les 12:30 h

“En 1317, l’ardiaca d’Alzira en Pere d’Esplugues, edificà un nou poble per albergar nous colons que van vindre a convertir terres de secà en regadiu. Aquest poble es va conèixer amb el nom de la Pobla d’Esplugues o de l’Ardiaca o de Torreformosa” explica el Cronista adjunt Joan Català i Cebrià, que serà un dels protagonistes aquest diumenge en el primer dels actes organitzats des de l’Ajuntament per commemorar aquest aniversari.

“Portem molts mesos del passat any 2016 preparant tots i cadascun dels actes per a aquest 2017 que seran molts i per a tota la població i que a poc a poc anirem mostrant-los a totes les poblatanes i poblatans” comenta la regidora responsable de l’àrea polítiques per a les persones Sonia Bellver.

Aquest diumenge es farà públic el logotip oficial del 700 aniversari, logotip que va ser elegit per unanimitat dels presentats al concurs convocat fa mesos, i es donarà pas a dos exposicions: una exterior titulada 700 Anys d’Història a càrrec de Joan Català i Cebrià i l’altra, de pintura, a la Casa de la Cultura, titulada “La Pobla Llarga en el temps” a càrrec de Dolors Carbonell.

L’Alcaldessa Neus Garrigues fa una crida a tota la comarca de la Ribera, convidant a tots els riberencs a què coneguen la Pobla Llarga amb més profunditat. “La Pobla Llarga, com sempre ho ha fet, rebrà totes les persones que tinguen el gust de vindre a gaudir de cada acte que realitzarem en aquest any tan especial”

Comparteix

Icona de pantalla completa