Baldoví denuncia a Madrid la devolució de les ajudes agrícoles

Segons Baldoví, “el camp valencià, bastant perjudicat per la falta de suports de l'Estat i la nul·la acció de la Generalitat”
4 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Madrid

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat la compareixença del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, perquè explique en el parlament la situació en la qual es troben les ajudes del Fons Europeu Agrícola del Medi Rural (Feader) i quines gestions està realitzant a la vista de les denúncies de gestió ineficient realitzades per diverses comunitats autònomes, entre les quals es troba el País Valencià, denunciat davant l'OLAF.

Segons Baldoví, “el camp valencià, bastant perjudicat per la falta de suports de l'Estat i la nul·la acció de la Generalitat, ofegat econòmicament per una gestió deficient, no es pot permetre que per culpa d'uns mals governants es perden ajudes europees o haja de retornar subvencions. El ministre ha de donar explicacions urgents perquè si passa açò, haurà de dir clarament si té alternatives perquè els agricultors no perden subvencions i no es continuen abandonant camps i cultius”.

El diputat de Compromís ha recordat que, si finalitza el mes de desembre sense que s'hagen executat els projectes subvencionats pels fons europeus Feader, “s'hauran de retornar les ajudes a Europa. En el cas valencià, són 15 milions d'euros els que possiblement hagen de tornar perquè no s'ha invertit, i la responsabilitat és tant del ministeri com del govern valencià, on també demanarem explicacions, com és lògic”.

Així mateix, Baldoví, a l'espera que comparega el ministre, també ha registrat una pregunta dirigida a Arias Cañete, perquè el titular d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient informe sobre les mesures que s'han adoptat per part del govern central, “a la vista de la gestió ineficient d'aquests fons realitzada per diverses comunitats autònomes, entre les quals es troba el País Valencià”.

next