Diari La Veu del País Valencià
Menjadors públics que no compleixen la normativa d’higiene alimentària
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha advertit per escrit a Conselleria de Benestar Social que alguns menjadors socials i menjadors dels centres de menors i de majors dependents del Consell, no compleixen amb la normativa europea en matèria de control de seguretat i higiene alimentària necessària per a garantir els nivells òptims de salut. Aquests centres estan obligats a tenir a una persona designada i amb la preparació específica corresponent per a realitzar el control diari de 17 paràmetres de supervisió en la higiene dels menjadors d’aquests centres.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) informa que aquesta regulació en matèria d’higiene alimentària es troba estipulada en l’aplicació del reglament 85/2004 del Parlament Europeu. Des del passat 1 de gener, tots els centres on se subministren aliments cuinats estan obligats a complir aquesta normativa. Malgrat açò, aquest sindicat ha pogut saber que en menjadors depenents del Consell no es realitzen aquestes labors de control alimentari a causa que Conselleria de Benestar Social no ha designat els tècnics ni ha donat les instruccions als responsables.

El 21 de novembre, després que CSI-F reclamara per escrit el compliment d’aquesta obligació, ja va sorgir el primer problema en matèria de control de seguretat alimentària en un centre depenent de la Conselleria de Benestar Social. Un agent de control oficial de Salut Pública es va personar en la residència juvenil Mare de Déu del Lledó per a sol·licitar les actes on han d’estar reflectits els paràmetres de control sanitari tals com la temperatura de les càmeres, nombre de vegades de l’ús de l’oli, quantitat de clor en l’aigua etc..

El centre inspeccionat no comptava amb el personal adequat per a aquesta funció de control sanitari a causa que Conselleria de Benestar Social, o directament l’IVAJ, com a entitats responsables, no havien designat el tècnic especialitzat per al desenvolupament d’aquestes funcions.

El sindicat CSI-F reclama a Conselleria de Benestar Social que complisca la legislació vigent dotant del personal específic i qualificat els centres dependents del Consell amb menjadors. D’aquesta manera, podria garantir la seguretat alimentària als ciutadans que fan ús d’aquestes instal·lacions d’àmbit públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa