La partitura original de ‘El Tio Canya’ convertida en una litografia

Es tracta d'una sèrie limitada, numerada i signada, amb un preu de venda de 60 euros
4 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

Al Tall ha editat una litografia de la partitura original de la cançó del Tio Canya, escrita i composta per Vicent Torrent en 1976 i un dels temes emblemàtics del grup valencià i senyal d'identitat del País Valencià. Es tracta d'una sèrie limitada, numerada i signada, amb un preu de venda de 60 euros.

La idea va sorgir de la mànager d’Al Tall, Soledad Desfilis, que fa un símil entre la fotografia i la música: “Si la música és una cançó, el negatiu d’aquesta cançó ha de ser la partitura. I ara, aquest negatiu l’hem passat a positiu transformant la partitura en una litografia, perquè la gent que estima Al Tall la duga sempre al damunt. Els morellans sempre porten una foto de Morella, quan se’n van fora de la ciutat, a viure o treballar, sempre a sa casa hi ha una fotografia de Morella al menjador. I ací va sorgir l’idea. Tindre una litografia de la partitura del Tio Canya a casa és com tindre el sentiment d’Al Tall a casa”.

Al Tall, fundat en 1975 amb en el context històric de la mort del dictador Franco i entre les primeres llums de llibertat per al país, ha anunciat recentment el seu comiat. El primer disc del grup valencià, Cançó popular al País Valencià va ser el punt de partida d'una llarga història d'estima per la cultura i la terra. Un intercanvi d'experiències entre la música, la paraula i les tradicions d'un poble que a la dècada dels setanta també va començar a recuperar tota la seua essència i identitat. I en aquest recorregut, Al Tall ha estat un compromés company de viatge per al País Valencià i la seua autonomia, a més de ser una factoria d'emocions amb el treball de recuperació de música popular, investigació cultural i amb la complicitat que ha mantingut amb el públic de totes les comarques.

La lletra de Tio Canya és, sens dubte, el millor exponent d'aquesta labor de fidelitat i compromís. Vicent Torrent va escriure paraules i notes musicals en un pentagrama carregat de sentiments i energia, acabant amb un ja mític ‘etc.’

Tots aquells que vulgueu tindre el sentiment d’Al Tall a la vostra casa, i adquirir una litografia, heu d’enviar un correu electrònic a: altall@telefonica.net amb el vostre nom, adreça completa i telèfon de contacte. O bé telefoneu al 963802145 ó 606017579.

next