Diari La Veu del País Valencià
Un regidor del PP de Xàtiva gravà els xiquets que protestaven per Canal 9

Toni Cuquerella (@cuquerella) / Comarcàlia / Xàtiva

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Xàtiva, Tono Vidal (PP), va prendre imatges este dimecres al matí dels xiquets del col·legi públic Taquígraf Martí que reclamaven al pas delPresident de la Generalitat el retorn de Canal 9. En un matí on la visita d’Alberto Fabra va estar coberta amb blindatge de seguretat assistit per vuit furgons policials i l’aïllament dels manifestants, els crits inesperats dels xiquets reclamant la tornada de la televisió pública van ser un imprevist, la qual cosa, segons fonts internes del mateix col·legi, va provocar que la policia ordenara que els menors callaren les seues protestes.

Després de l’incident dels xiquets el regidor de Seguretat va prendre imatges d’estos, com es pot veure en la imatge, i açò ha provocat la reacció de l’oposició en la ciutat. El cap de l’oposició, el socialista Roger Cerdà, ha exigit al regidor “que explique per què ha pres les imatges de menors que estaven en escola i quin ús pretén fer d’elles“.

El portaveu del PSPV també reclama saber qui va donar l’ordre de fer callar als xiquets del col·legi públic, afirmant que “és intolerable i molt miserable que la policia arribe a fer callar a xiquets que dins de la seua innocència únicament demanaven que torne l’únic canal que els oferia els dibuixos que parlen la seua llengua, la mateixa reivindicació que fa la majoria de la societat valenciana i a la qual fan oïdes sordes els dirigents del PP”.

Cerdà també ha demanat explicacions pel que qualifica de “extralimitacions” en la cobertura de seguretat de l’acte del President de la Generalitat . “Volem saber qui és la persona que va planificar el dispositiu, que va allunyar a més d’un centenar a qualsevol ciutadà que estiguera per la zona, i fins i tot va causar molèsties als propis veïns del carrer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa