Diari La Veu del País Valencià
ENV, RV/PVE i UNIÓ signen un document reivindicant la Constitució valenciana
RedactaVeu / València

Manifest per la Constitució valenciana:

Hereus directes des de 1707 del ‘Decreto de Nueva Planta’, pel qual es justifica la desaparició del Regne de Valencia del mapa polític d’Europa, diem que des de llavors ninguna carta magna vinguda de ponent ens aprofita als valencians. Els valencians sempre hem estat la moneda de canvi per a Espanya, mantenint-nos el “justo derecho de conquista” per damunt de tot, i intentant esborrar tot allò que puga sonar a valencià. Se’ns permet ser súbdits en un colònia, útils però nomes per a pagar, perquè els beneficis són per a altres territoris de l’Estat. Des de 1707 fins a la Constitució de 1978 i altres en les quals mai comptarem els valencians (1812, 1876, 1931) i que en cap d’elles retornaren tot allò que ens havien furtat. Consagrant-se el nom de ‘Reino de España’ des de la Constitució de 1812 com ens polític, eufemisme que des de llavors substitueix el nom de Reino de Castilla. Així com la de 1876, on el bipartidisme de la primera restauració monàrquica els valencians aconseguiren trencar amb el republicanisme de Blasco Ibáñez; aixina com també l’espanyola Constitució republicana del 9 de desembre de 1931, que per a res anul·la el decret de 1707, fins l’última, l’actual Constitució de 1978, que instaura la segona restauració monàrquica de la mà de la dictadura franquista.

Llavors és inútil per als valencians esperar res del Regne d’Espanya, eufemisme del Regne de Castella. Som una colònia on els empresaris, els autònoms i els treballadors som espoliats econòmicament de manera sistemàtica per l’Estat espanyol. Sols el silenci, la submissió i el col·laboracionisme dels polítics valencians en representació institucional i també de la majoria que no tenen representació, fa que el territori valencià, no siga recaptada com una de les ultimes colònies del terminal Imperi espanyol.

Els valencians no podem perdre el temps en canviar una Constitució espanyola que mai renunciarà a espoliar legalment els valencians. Allà els espanyols en els seus problemes actuals. El que hem de començar a redactar és la Constitució valenciana, unes noves regles del joc per un nou Estat d’Oriola a Vinaròs, lliure i sobirà, a Europa i el món. La redacció i discussió d’una Constitució valenciana, al voltant de la qual els valencians ens unim per a arribar al poder polític i arribar democràticament a la República Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa