Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia de Crespins – Pagaments de la segona fase del programa de #XarxaLlibres
La regidoria d’Educació de L’Alcúdia de Crespins comença els pagaments de la segona fase del programa de #XarxaLlibres
La regidoria d’Educació de L’Alcúdia de Crespins comença els pagaments de la segona fase del programa de #XarxaLlibres als alumnes que han tornat el material al banc de llibres.

Comença la segona fase de les ajudes #XarxaLlibres als alumnes que al finalitzar el curs passat van tornar els llibres al banc de llibres en bon estat. El gener passat es va donar inici a la primera fase de les ajudes per a l’adquisició de llibres i altres materials per als alumnes del poble. L’ajuntament, adherit al programa “Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana”, amb una inversió econòmica de 34.940EUR, dóna ara inici a la segona fase dels pagaments.

L’Alcúdia de Crespins 15 de setembre de 2016. 405 alumnes de l’Alcúdia de Crespins es van acollir al programa #XarxaLlibres, estos beneficiaris que ja van rebre l’ajuda el gener passat, reben ara la segona fase d’ajudes. La XarxaLlibres és un programa de gratuïtat de llibres de text dirigit a la creació d’un banc de llibres i altres materials per a l’alumnat d’Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica en els centres docents públics i concertats de la Comunitat Valenciana. Un programa cofinançat en parts iguals per la Generalitat Valenciana, els diputacions i els ajuntaments.

La regidora d’educació Yasmina García recorda que educar és també ensenyar als fills i filles a cuidar el material i a compartir amb la resta dels companyes i els companys. Les famílies que es van acollir al seu dia a este programa d’ajudes i que hagen tornat els llibres en bon estat poden ara accedir a la segona fase d’ajudes, a mes d’entrar en el banc de llibres amb el que no hauran de desembossar l’import dels llibres del 2016-17 i se’ls entregaren gratuïtament.

Des de la regidoria d’educació es feliciten pels bons resultats de la iniciativa i del programa que entra ara en la seua segona fase; la devolució dels llibres en bon estat al banc de llibres perquè en este nou curs altres xiquets puguen emprar-los. Només en l’Alcúdia de Crespins s’han adherit 405 xiquets i s’assenyala que la intenció no és una altra que garantir la igualtat d’oportunitats per a tots el xiquets i xiquetes.

Les ajudes comprenen els llibres de text en format imprés, els llibres de text digitals susceptibles de ser reutilitzats, i el material curricular destinat a ser utilitzat per l’alumnat, que desenrotllen el currículum educatiu vigent en la Comunitat Valenciana. Els pagaments s’executaran en breu als alumnes empadronats en l’Alcúdia de Crespins, independentment que estiguen matriculats en un centre educatiu de la localitat.

La quantia individual per alumne és d’un màxim de 200 euros, al gener es va rebre la primera fase per a la compra de llibres i un altre material escolar. Ara al setembre, una vegada tornat els llibres en bon estat, es fa efectiu el segon pagament a les famílies.

Comparteix

Icona de pantalla completa