Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia de Crespins celebra el Dia Contra la Violència de Gènere
La regidoria de Benestar Social de l’Alcúdia de Crespins organitza un acte institucional el 25 de novembre en el Día Mundial Contra la Violència de Genere que s’unix a les xarrades monogràfiques ja celebrades.

La regidoria de Benestar Social de l’Alcúdia de Crespins organiza “Stop Violència”, un acte institucional contra la violència de genere que s’unix a les xarrades monogràfiques destinades a dones i mayores celebradas fins ara. Estes convocatòries compten amb l’assistència i participació de professionals en cada un dels temes; que aporten els seus coneixements en matèries sanitàries, jurídiques, educatives o laborals. Les xarrades promogudes des de la concejalía están tenint bona acceptació pels veïns. La diputació ha intentat maridar temes de salut, polítiques socials, i aspectes laborals per a dones i persones majors, els col·lectius mes sensibles per a l’àrea de Benestar Social de l’Alcúdia de Crespins.

L’Alcúdia de Crespins 21 de novembre de 2016. El pròxim 25 de novembre la Regidoria ha organitzat l’acte institucional “Stop Violència” junt amb l’empresa social Noupertres en la Plaça de l’Ajuntament a les 18:30h. Segons la Regidora de Benestar Social, Inma Penadés: “les xarrades que hem realitzat i els actes institucionals en el poble pretenen incentivar la la inquietud de les persones en qüestions d’interés social, amb 2 objectius clars i remarcats; l’apoderament de la dona i l’envelliment saludable. Les polítiques d’este ajuntament sempre tenen com a preferència a les persones; potenciant i impulsant iniciatives per i per als veïns, com la celebració del pròxim 25 de novembre del Dia Mundial Contra la Violència de Genere”

Les xarrades celebrades fins a dia de hui dins del programa provincial destinats a dones i persones majors han sigut pràctiques i interactives, on la figura d’un professional expert en el tema que implica els assistents és fonamental perquè s’interioritzen conceptes i s’avanç en tema social.

Per un costat l’apoderament de la dona és un dels objectius de “Diputación Formando” que ha plantejat 25 monogràfics als ajuntaments, d’altra banda, l’envelliment saludable és una altra de les prioritats de la Regidoria de Benestar Social. Les persones majors han de tindre un paper actiu, s’ha de reforçar la seua autonomia personal, procurant que siguen persones actives a nivell físic, intel·lectual i social que aprenguen a afrontar l’envelliment i disfruten de major qualitat de vida. La Regidoria de Benestar Social de l’Alcúdia de Crespins anima als majors a implicar-se en les dinàmiques socials i comunitàries del poble. En paraules de la regidora Inma Penadés; la gent major ha d’estar activa, formada i informada. Ser participativa i tindre recursos prop de casa”

En el cas de l’Alcúdia de Crespins s’han celebrat ja 3 xarrades que en certa manera es relacionen amb l’acte institucional del pròxim 25 de novembre: “La diabetes” amb una ponència de D. Vicente Ribes García, metge de medicina familiar; “Mantindre’s en bona forma” amb la ponència de Belém Quel Tejón i “L’ asertivitat, diem Sí quan volem dir No” amb la Psicòloga Marivi Roig Alemany.

Comparteix

Icona de pantalla completa