Diari La Veu del País Valencià
Febrer, el Mes Mediambiental
L’Alcúdia de Crespins comença el 1r “Frebrer, Mes Medioambiental”.

Febrer és el mes triat per la regidoria de Medi Ambient per a celebrar el mes mediambiental. I és que en este mes que comença diversos són els actes i esdeveniments programats entorn al tema de la sostenibilitat. Des de la visita del Secretari Autonòmic de Medi Ambient ns xarrades divulgatives, exposicions de cartells i fotogra a, cineforum, jornades de plantació i reforestació, la neteja del naixement del Riu dels Sants, caminades, itineraris escolars, i un interessant cicle de l’aigua.

El consistori espera que els actes siguen del grat de tot el món i que a este mes mediambiental se sumen també els veïns dels pobles pròxims.

El mes mediambiental començarà o cialment el dia 3 amb l’entrega de premis entre l’alumnat de l’institut d’Ensenyament Secundari El Campet-l’Alcúdia de Crespins. Els premis són als millors cartells amb temàtica mediambiental que quedaran exposats en la Sala Generalitat de la poblacións al dia 8 de febrer. A més començarà a pintar-se un gran gra ti amb temàtica mediambiental. Per altre costat el dissabte dia 4 estem tots convidats a passar un bonic dia plantant diverses varietats de plantes i arbres autòctons a La Plana. El dia 8 els alumnes de primer de l’ESO tenen un Cicle de l’Aigua; i un itinerari escolar, per a l’alumnat de La Sènia, que eixirà des de la Plaça Generalitat acompanyats per pares i membres de la Policia Local, ja que caminant s’arriba a l’escola.

El divendres 10 de febrer els alumnes de FPB de l’Institut d’Ensenyament Secundari El Campet-l’Alcúdia de Crespins tenen organitzat una jornada de plantació de plantes als jardins del poble. A més després hi haurà 2 xarrades; la primera d’elles sobre reciclatge i residus per als alumnes de 3r i 4t de l’ESO. I a la vesprada a les 19:00h en la Sala Generalitat, Artemi Cerdà, professor de la Universitat de València, donarà una xarrada, “Els incendis, què podem fer després?” on podran assistir tot el que vulga.

El dissabte 11 de febrer és un dia assenyalat, en esta jornada s’ha reservat a la neteja del Naixement del Riu del Sants, on després de les intenses pluges torna a brollar aigua. Per la seua part, el dimarts dia 14 tindrem la visita del Secretari Autonòmic de Medi Ambient, on li traslladarem la necessitat de protegir este paratge natural.

L’endemà, el dimecres es donarà una xarrada sobre la taxa de residus a les ames de casa del poble. A més, el divendres d’eixa setmana per als alumnes de CEIP La Sénia hi ha organitzat un Contacontes amb temàtica mediambiental.

Ja la setmana següent també oferirem una xarrada en l’Escola d’Adults sobre la taxa de residus. I finalitzant els actes de Febrer Mes Mediambiental, el dia 24 hi haurà un cineforum i el 25 una caminada on pot assistir tot el que vulga i portar al seu animal de companyia. En de nitiva un mes replet d’activitats i esdeveniments per a fer d’este febrer el mes més mediambiental.

Segons Jordi Caparrós Regidor d’Urbanisme i Medi Ambient: “És un mes on hi haurà moltes activitats i de tot tipus, esperem que moltes d’elles siguen multitudinàries ja que són de gran importància i rellevància per a totes i tots. Activitats previstes per a tota la població i qualsevol edat, des dels més menuts fins els nostres majors. És el primer any que s’organitza una sèrie d’activitats entorn al tema de la sostenibilitat i el medi ambient. Des de la regidoria tenim ganes de treballar i així conscienciar la població. A més convidem des de l’Ajuntament a tota la població i als pobles veïns a participar d’este “Febrer, Mes Mediambiental” i fem també una crida perquè no siga només un mes, sinó una forma diària de fer durant tot l’any”.

Comparteix

Icona de pantalla completa