Diari La Veu del País Valencià
La XXIII Universitat del Tirant analitzarà la reforma de l’administració local
RedactaVeu / València

L’anunciada reforma de l’administració local per part del govern central centrarà la XXIII Universitat del Tirant. La cita formativa anual de l’ACV Tirant lo Blanc tindrà lloc els dies 13 i 14 de desembre a l’Octubre CCC de València i cercarà una resposta valencianista davant el que es considera “un atac que posa en perill la qualitat de vida, els llocs de treball i la necessària articulació del territori del País Valencià”.

Des del Tirant, afirmen que la reforma “va tot just en la línia contrària d’allò que més necessita l’administració local com és obtindre més recursos, més participació, més transparència, més cooperació i més eficiència” Així denuncien que “la seua filosofia es centra en l’anorreament de les competències dels municipis més menuts – en línies generals els més sanejats – la concentració del poder en institucions poc compatibles amb la democràcia directa com les diputacions, la prohibició de la cooperació amb l’extinció de mancomunitats i consorcis, o la pèrdua de milers de llocs de treball en l’àmbit dels serveis socials i educatius”.

Per les taules redones passaran noms com el de Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València; Antonio Montiel, Secretari d’Ajuntament i professor de Ciència Política a la UV; Emili Altur, diputat provincial de Compromís; el socialista Manuel Civera, alcalde de les Alcubles; Jose Antonio Redorat, Secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés.

La Universitat servirà també per a presentar un nou document de la Fundació Nexe; el #demos4 ‘Una nova planta per als valencians’ redactat per Andrés Boix, professor de dret administratiu de la UV. El document, estarà disponible en paper i en PDF a partir del dissabte de matí, moment de la seua presentació.

La inscripció a les jornades serà gratuïta i estarà oberta fins al pròxim 9 de desembre al web de l’entitat. Com activitats complementàries l’ACV Tirant lo Blanc ha programat un tast de cerveses valencianes per a divendres 13, i un sopar amb l’actuació de l’humorista Eugeni Alemany a preus populars.

Comparteix

Icona de pantalla completa