Diari La Veu del País Valencià
El PP no condemna els posats amb símbols feixistes dels seus dirigents
EFE / València

Així ho plantejava una proposta d’Esquerra Unida que s’ha debatut en la comissió parlamentària de Coordinació, i que ha comptat amb el suport de la resta de grups de l’oposició.

El PP havia proposat substituir el text per un altre que expressara el rebuig a totes les actituds i símbols que no respecten la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, però EU no ho ha acceptat per considerar que pretenien “desviar l’atenció”, ja que el PP no està “disposat a condemnar el seu passat franquista”.

La iniciativa ha sigut defensada pel portaveu adjunt d’EU, Ignacio Blanco, qui ha recordat que l’estiu passat va haver-hi una “exaltació de símbols feixistes” per diversos dirigents i militants del PPCV i de Noves Generacions del PPCV, que es van fer fotografies davant banderes franquistes o nazis, o fent la salutació feixista.

Blanco ha assenyalat que, malgrat la “gravetat” d’aqueixos fets, no s’ha adoptat “cap mesura efectiva” contra aqueixos militants populars ni se’ls ha expulsat, i ha reclamat “fermesa” contra aquest tipus de simbologia, ja que “el feixisme no és compatible amb la democràcia ni amb la convivència pacífica”.

El diputat del PP, Eduardo Ovejero, ha acusat EU de cercar la “censura expressa” de Noves Generacions, una organització amb més de 7.000 membres que “ha demostrat sobradament” que els seus valors són la llibertat i la tolerància, per uns “fets aïllats” que “han condemnat” i pels quals “han demanat disculpes”.

La diputada socialista Clara Tirat ha retret al PP que els seus “cadells” tinguen nostàlgia del sistema “dictatorial i repressiu”, malgrat aqueix partit és “el més autoritari i corrupte de la història”, i ha considerat que “en realitat, enyoren la impunitat”.

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha acusat el PP de “mirar cap a un altre costat” davant les “barbàries, crims i genocidis” i no actuen amb “contundència”, amb el que contribueixen al fet que “en un altre moment de la història açò es torne a produir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa