Diari La Veu del País Valencià
Blanco acusa Císcar de “mentir obertament” després de l’amenaça de la GVA

RedactaVeu / València.

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, que fa uns dies va fer públics els contractes de la Fórmula 1 en la web www.eldesconfidencial.com, ha acusat Císcar de “mentir deliberadament”.

De fet Blanco ha indicat que “d’entrada ens declarem insubmisos a la confidencialitat en els contractes públics”. També ha fet pública la diligència que signà el diputat d’EUPV el passat 2 de desembre, a la qual ha al·ludit Císcar, en la qual es comprometia a assumir “el compromís de respectar i vetlar pel compliment de les normes de protecció de dades i les relatives al secret professional, donat que el seu incompliment podria generar danys i perjudicis significatius”.

“Així es va fer i qualsevol, inclòs Císcar, pot comprovar com vam tapar els noms, DNI i, inclús, signatures de les parts que signen el contracte”, ha declarat Blanco, qui ha mostrat la seua sorpresa per la “mentida que ha soltat Císcar en roda de premsa”.

“Císcar menteix: mai vaig signar cap compromís de confidencialitat, no ho faria mai perquè som insubmisos a aquest tipus de clàusules de confidencialitat quan es tracta de diners públics”, ha afirmat Blanco qui també ha indicat que va preguntar als responsables de Circuito del Motor y Promoción Deportiva SA quins eren els secrets professionals i aquests van respondre que no ho sabien. “Es tracta d’un negoci privat amb diners públics”, ha afegit.

Blanco ha assenyalat: “després de sis anys ja era hora que els valencians i valencianes coneguérem el contingut d’aquest polèmic contracte que ha estat amagat pel govern del PP i que va ser l’inici d’un llarg seguit de contractes milionaris que se signaren any rere any”.

Esquerra Unida ha obert fa poc més d’un mes la pàgina web www.eldesconfidencial.com, amb l’objectiu de publicar tots els contractes i documents “que sota una clàusula de confidencialitat amaguen informació que entenem ha de ser pública”, explica Blanco.

La formació d’esquerres continuarà donant a conéixer la resta de documentació relacionada amb el forat sense fons que ha suposat la F1 per a les arques públiques, així com altres contractes confidencials i multimilionaris, com ja ha fet amb els del futbol amb RTVV.

Comparteix

Icona de pantalla completa