Diari La Veu del País Valencià
Puig demana a Fabra que deixe d’enfrontar els valencians i dialogue
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha qualificat de “indecent” que el PP pretenga “criminalitzar ara fins als xiquets sols per reclamar dibuixos animats en valencià”. Per a Puig, “la imatge d’un regidor del PP de seguretat gravant uns xiquets que estaven cometent el greu crim de reclamar la tornada dels dibuixos animats de Canal 9 és sobrepassar tots els límits”. D’aquesta manera, ha anunciat que els socialistes demanaran “explicacions de manera immediata” a l’Ajuntament de Xàtiva, però, ha insistit que “el problema va molt més lluny. Fabra està enfrontant els valencians i sembla no estar disposat a parar”. Per açò, li ha exigit que “es tranquil·litze, que tranquil·litze els del seu entorn i dialogue amb la societat que és el seu paper”.

En aquests termes, s’ha pronunciat Puig després que la Policia entrara en un col·legi de Xàtiva perquè els alumnes reclamaven la tornada de RTVV a Fabra i que el regidor de Seguretat del consistori gravara aquestes protestes al pati d’un col·legi de primària al pas de la comitiva del president de la Generalitat. Per al dirigent socialista, “el president de la Generalitat està crispant excessivament la Comunitat i la societat” i ha assenyalat que “ha d’assumir un paper de serenitat i rigor i no actuar com un ‘hooligan’, perquè totes les actituds superbes i de provocació als treballadors de Canal 9 són molt negatives”. Així, ha assenyalat que “el pitjor és que es perseguisquen uns xiquets per demanar que hi haja dibuixos animats en Canal 9 en valencià, no és raonable” i ha lamentat que “s’han superat totes les fronteres del normal”.

El líder dels socialistes valencians ha assegurat que “Fabra va començar enfrontant els empleats públics dient que calia optar entre un hospital públic o una televisió; després ens va fer passar la vergonya a tots els valencians i valencianes de veure la policia entrant armada a la televisió pública”, on va estar tota la nit, per a tancar-la, en un espectacle que ha vist tot l’Estat i part de l’estranger. Igualment, ha recordat que “hem vist com el seu nerviosisme i la seua por al carrer provocava, fins i tot, enfrontaments amb els periodistes. El súmmum ha sigut veure un regidor del PP gravant uns xiquets que simplement estaven reclamant dibuixos animats en valencià i, el que és pitjor, hagen tingut la vergonya d’anar al centre a demanar explicacions”.

És necessari que convoque eleccions i acabe amb aquest ambient de crispació”

Finalment, Puig ha insistit que “el temps se li ha acabat a Fabra i és necessari que el president convoque eleccions anticipades i acabe amb aquest ambient de crispació”, que és l’últim que necessita la Comunitat Valenciana per a eixir de l’embós en el qual es troba. “D’una banda, és incapaç de prendre mesures, té por al carrer i damunt, se li acumulen els casos de corrupció, amb cada vegada més imputats i més escàndols”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa