Diari La Veu del País Valencià
Arranca la Setmana de la Universitat de València per la Integració
RedactaVeu / València

Programació detallada

La Setmana de la Universitat per la Integració té lloc cada any a la Universitat de València amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, proclamat per les Nacions Unides el 3 de desembre des de l’any 1992.

L’acte inaugural tindrà lloc al Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, dilluns dia 9, a les 12 hores. A continuació, s’escoltarà la ponència inaugural, impartida per Emma Arocas, pedagoga, psicòloga i assessora de formació del professorat en l’Escola Inclusiva del CEFIRE de Torrent, que porta per títol ‘Visibles i importants: estratègies d’ensenyament inclusiu i diversitat funcional’.

El programa d’activitats es perllongarà durant cinc dies i consta de sis ponències, cinc tallers pràctics, una taula redona i una actuació musical a càrrec del grup ASPRONA TIMBALS, dilluns dia 9, a les 18 hores, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Paral·lelament i a la mateixa Facultat, s’instal·laran un mercat solidari, integrat per estands de deu associacions valencianes –a l’estand d’ASPAS s’impartirà un taller d’ajudes tècniques–, i l’exposició ‘Las flores de la FQ’, organitzada per l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana, que romandrà en el hall de la Facultat durant tota la setmana.

Les conferències i la taula redona comptaran amb la participació d’experts en l’àmbit de la integració de persones amb diversitat funcional provinents de la Universitat de València, la UNED, l’Institut de Robòtica de la Universitat de València, la Universitat de Múrcia, AVAPACE i l’equip esportiu AVANT.

D’altra banda, els tallers, que se celebraran les vesprades de dimarts, dimecres i dijous, i els matins de dijous i divendres, abordaran l’aplicació de qüestions com ara estratègies per a afrontar una entrevista de treball amb èxit, a càrrec del projecte ROL, adscrit a l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL); el llenguatge de signes, per FESORD; risoteràpia; esport adaptat (tennis, tir amb arc, pàdel, etcètera); i tècniques contra l’estrés.

Els tallers de la vesprada tindran lloc a la Facultat de Psicologia, si bé les activitats matinals s’ubicaran a la Facultat de Dret dimarts 10 i dimecres 11, a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i a les instal·lacions esportives del Campus de Blasco Ibáñez dijous 12, i a la Facultat de Psicologia divendres 13.

Comparteix

Icona de pantalla completa