Diari La Veu del País Valencià
Si menges albergínia no et faràs vell
Europa Press / València

L’equip que lideren els doctors Jaime Prohens, director de l’Institut de Conservació i Millora de l’Agrodiversitat Valenciana de la Universitat Politècnica de València, i José Luis Mullor, de l’IIS La Fe, va conrear dues varietats d’albergínia, va mesurar els polifenols que contenien i les van sotmetre a proves experimentals funcionals en col·laboració amb Bionos, ‘spin off’ de l’ISS La Fe.

Els extractes de varietats tradicionals d’albergínia es van confirmar amb “un ingent poder antioxidant” i es va constatar a més que la protecció era “lleugerament major com més gran era la concentració d’extracte”. Ara es treballa en la possible translació de la innovació a un producte comercial, perquè a més d’antioxidants, els polifenols de l’albergínia són capaços de reduir els nivells de colesterol LDL, regulen els nivells de glucosa, tenen activitat antitumoral i efecte aprimant.

Una altra línia de treball és la consecució de varietats més saludables, ja que les albergínies modernes tenen menys polifenols que les antigues perquè aquesta substància les enlletgeix, i el mercat va optar per “sacrificar el seu poder antioxidant i valor nutricional per afavorir una millor aparença per a la seua comercialització”.

El projecte coordinat Berenox, que així es diu la recerca dels doctors Mullor i Prohens, va ser un dels adjudicataris l’any passat de les Ajudes per a la Realització de noves activitats preparatòries de Projectes Coordinats entre investigadors de la UPV i investigadors de l’IIS La Fe.

Comparteix

Icona de pantalla completa