Diari La Veu del País Valencià
La Fira de la Magdalena espera a més de 200 cavalls i més de 200 expositors
La Unió Musical de Vilafranca va oferir ahir a la nit el concert extraordinari amb motiu de la Fira de la Magdalena. Pau Monfort va dirigir la interpretació de “La consagració de la primavera” d’Igor Stravinski i la “Simfonia Fantástiaca” d’Héctor Berlioz.
Avui més de 200 cavalls i més de 200 expositors es donaran cita a la XIX edició de la Fira de la Magdalena. L’esdeveniment suposa la implicació de tot el poble. Sense anar més lluny a les 10h s’inicia l’activitat amb una nova edició del Cros Fira de la Magdalena, organitzat per l’Escola Esportiva de la localitat. Se celebrarà a l’entorn de la Plaça Peiró Scala.
Al migdia està prevista la inauguració de la fira amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, la corporació i la reina i dames de les festes 2014.
La fira dedica un espai especial als artesans, que tenen una secció específica.
-Protagonisme per als cavalls
Els cavalls i els genets són protagonistes de l’esdeveniment. Així a les 13.30h està prevista una ruta des de la plaça de bous fins a les fonts del Llosar. El recorregut finalitzarà amb un dinar de germanor. A la tarda, un cop hagen tornat a Vilafranca, es desenvoluparan a la plaça de bous dels jocs participatius, amb premis per als tres primers classificats.
La Xalera animarà la vesprada per als més menuts.
-Inauguració de la ruta eqüestre.
D’altra banda demà diumenge tindrà lloc la inauguració de la primera ruta eqüestre homologada de la província de Castelló. Serà a les 10h des de l’Alberg La Parreta. A continuació s’explicarà la ruta a la Plaça de Bous i també se celebrarà la xerrada del veterinari Juan Tomás Fabregat.
-Comerços I col·lectius al carrer
La Fira de la Magdalena també suposa la implicació de tots els col·lectius de Vilafranca. De fet aquest cap de setmana el Grup de Dones, la comissió de festes, la comissió de penyes, la confraria del Cor de Jesus, la majoralia del Llosar, La Xalera o els majorals de Sant Antoni tindran espai propi.

Comparteix

Icona de pantalla completa