Diari La Veu del País Valencià
EUPV reclama l’arxiu immediat de l’expedient obert al col·legi de Xàtiva

RedactaVeu / València.

La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres ha reclamat explicacions de la consellera MªJosé Català, sobre l’expedient obert al col·legi públic Taquígraf Martí de Xàtiva pels crits de protesta contra el tancament de RTVV proferits per mig centenar d’alumnes del centre al pas de la comitiva del president Fabra. “Aquesta actuació de la conselleria traspassa tots els límits del seny. Per començar vulnera la llibertat d’expressió dels alumnes que de manera espontània començaren a cridar, i per a continuar enceta de nou l’enèsima persecució de la crítica entre la comunitat educativa. El Consell està desesperat i les bandades autoritàries estan arribant a límits increïbles”. Esquerra Unida exigeix a Català que s’arxive d’immediat l’expedient obert.

Sanz afirma que l’ocorregut a Xàtiva “és fruit del malestar generalitzat que perviu en la societat valenciana pel tancament de RTVV. Els xiquets reproduïren consignes que durant setmanes estan escoltant. I resulta absurd i injustificable que la conselleria es dedique ara a obrir un expedient al centre, criminalitzant el professorat i iniciant una persecució en tota regla que ens recorda tremendament el cas de l’IES Las Norias de Monforte”.

Esquerra Unida considera que el Consell “ha perdut ja tots els papers. Està instal·lat en un estat perenne de desesperació i de deriva autoritària que el fa actuar ja contra els xiquets, qui per cert, tot s’ha de recordar, també han patit la supressió de Canal 9 amb l’eliminació de la programació infantil en valencià”, subratlla Sanz.

La síndica d’EUPV reclama l’arxiu immediat d’aquest expedient, “perquè torne el seny a aquest assumpte. I exigim a la consellera Català que comparega en Les Corts per donar explicacions sobre aquestos fets. No tolerarem la reproducció d’una nova persecució entre la comunitat educativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa