Diari La Veu del País Valencià
20 anys de La Fira de la Magdalena de Vilafranca
La cita és el cap de setmana del 16 i 17 de juliolLa fira de la Magdalena de Vilafranca està d’aniversari. Enguany són vint les edicions que es commemoren del qual resulta un dels esdeveniments de l’estiu més multitudinaris a la localitat des de la seua recuperació el 1997.

El cap de setmana del 16 i 17 de juliol es donaran cita expositors comercials, mostres de ramaderia i diferents activitats artesanals i culturals. Com a preludi a la programació, el dissabte 9 de juliol s’inaugurarà l’exposició sobre temàtica de la fira “Fa vint anys que tinc vint anys” a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca. La mostra recopilarà ceràmiques, pintures, fotografies o miniatures en fusta d’edicions anteriors. A més, el divendres 15 de juliol a la nit al Frontó Municipal se celebrarà el XX Concert Extraordinari de la Unió Musical de Vilafranca.

Dissabte a les huit del matí s’obrirà el recinte de la fira per als expositors que mostraran els seus productes a l’Avinguda Castelló, el Carrer Doctor Manuel Palomo, la Plaça Blasco d’Alagó i els voltants de la plaça de bous. Les empreses participants a la fira seran de maquinària agrícola, automobilisme, artesania i ramaderia entre d’altres.

A les 10 hores començarà el Cros Popular Fira de la Magdalena i, al migdia s’inaugurarà oficialment la fira i començaran a desenvolupar-se els tallers d’artesania demostratius i participatius, així com una cercavila a càrrec del grup d’animació La Xalera i el Grup de Dolçainers i Tabaleters de Vilafranca. A les 13:30 hores està prevista una ruta amb cavalls que discorrerà des de Vilafranca fins a les Fonts del Llosar. La Plaça de Bous acollirà a la vesprada una exhibició eqüestre per Hípica Jiménez i a la nit al Parador de Festes acollirà el concert de sarsuela “Katiuska, La Dona Russa”.

Diumenge s’obrirà la fira a les 10 hores i, seguidament, es realitzaran demostracions de com pentinar els cavalls així com tallers d’artesania que també continuaran a la vesprada. També hi haurà activitats d’aventura gratuïts com un rocòdrom i tirolina. A partir del migdia els més menuts podran passejar-se per la fira muntats a lloms d’un ruc.

La vesprada de diumenge es realitzaran visites guiades al Museu de la Pedra en Sec, l’Església Parroquial de Santa Maria Magdalena i la Torre del Conjurar. A més, durant els dos dies de la fira, la Casa de Cultura acollirà una mostra de cerveses artesanes.
Entre tots els expositors l’organització de la fira sortejarà un poltre, una mula, una vedella, cabres i ovelles.

Comparteix

Icona de pantalla completa