Diari La Veu del País Valencià
Vilafranca i Mosqueruela demanen l’arranjament definitiu de la carretera
Més de 3.000 signatures en menys de dos mesos donen suport a la reivindicació

Els alcaldes sol·liciten una reunió amb els consellers d’infraestructures per demanar una solució.

Els ajuntaments de Vilafranca (Castelló) i Mosqueruela (Terol) han tornat a exigir al Govern d’Aragó i la Generalitat Valenciana l’arranjament definitiu de la carretera que uneix els dos municipis. El vial, de 23 quilòmetres, discorre en 16 a la província de Terol i en 7 per la província de Castelló.

Les corporacions locals de les dues localitats han mantingut una reunió a Mosqueruela on han tornat a posar de manifest la petició, que també ha estat aprovada en mocions presentades en els dos ajuntaments. A més, tots dos consistoris han impulsat la recollida de signatures en els últims dos mesos. Ja s’han recollit més de 3.000, se supera així la població censada en ambdues localitats.

L’arranjament de la carretera porta des de fa tres anys en obres de manera intermitent i tan sols de ha fet el moviment de terres de sis quilòmetres, amb trams que segueixen l’antic traçat i un asfalt en pèssimes condicions.

L’última mala notícia que han conegut els municipis és que el Govern d’Aragó ha retirat del Fons d’Inversions de Terol, el FITE, 800.000 euros que hi havia consignats per aquesta carretera en 2016. Aquests diners tan sols permetia realitzar un tram. A més d’aquesta partida farien falta altres inversions molt més quantioses per a l’arranjament del traçat a la part de Terol.

En el tram castellonenc tots dos ajuntaments demanen a la Generalitat Valenciana la millora del vial, molt sinuós i amb l’asfalt en mal estat.

Reunió amb els consellers

Els alcaldes de Mosqueruela, Maria Isabel Gil i Vilafranca, Óscar Tena, han expressat la seva intenció de sol·licitar reunions amb els consellers d’Infraestructures del Govern d’Aragó i la Generalitat Valenciana per a explicar-los la necessitat de millora urgent de la carretera

Arguments

La carretera Vilafranca-Mosqueruela uneix els territoris de Castelló i Terol. Així mateix és la via d’accés a les pistes d’esquí de Valdelinares des d’una part d’Aragó, Castelló i Catalunya.

La millora de la carretera és urgent ja que el seu actual estat suposa un perill quan arribi la neu. Les màquines llevaneu tindran molt difícil circular pel vial en les actuals circumstàncies. La petició de millora de la carretera és una reivindicació que els dos municipis vénen arrossegant des de fa dècades. Les obres s’han plantejat o iniciat en diverses ocasions sense que mai hagen arribat a bon terme.

Comparteix

Icona de pantalla completa