Diari La Veu del País Valencià
Se solucionen les inundacions a Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca, l’Entitat de Sanejament, dependent de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, estan treballant en una solució per millorar la canalització d’aigua a l’Avinguda de Castelló i Carrer Independència de Vilafranca.

L’alcalde, Óscar Tena, ha assenyalat que el consistori està treballant des de fa anys a reivindicar davant les administracions els diners necessaris que resolguen les inundacions que es produeixen.

En aquest sentit ha apuntat que “amb el nou govern a la Generalitat Valenciana hem trobat una nova sensibilitat”. Així des de l’Entitat de Sanejament, sumant a la Diputació de Castelló, s’ha plantejat el projecte i la solució. Ara el consistori confia que es concrete la inversió que permeta cosntruir un nou col·lector d’un quilòmetre de longitud i amb diàmetre suficient.

La inversió serà de centenars de milers d’euros, una quantitat que en cap moment podria haver assumit l’Ajuntament.

Treball des de fa anys

Des de fa anys l’Ajuntament ha sol·licitat a les administracions una inversió que corregeixa els problemes de inundacines. El prolema radica que el diàmetre de la canonada passa de 1,5 metres a 80 centímetres en el lloc en què es produeixen les inundacions. En el seu dia l’alcalde ja va mantenir reunions amb l’ex-consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, per explicar la qüestió, encara que no es va trobar resposta mentre el PP va governar a la Generalitat. El 2011 l’Ajuntament va encarregar un informe tècnic per definir la solució més viable.

Comparteix

Icona de pantalla completa