Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Castelló i la pedra en sec de Vilafranca, en un conte
L’escriptora i il·lustradora Laura Martínez Pantaleón ha presentat a Vilafranca el conte “Vilafranca, la Pedra Màgica”. Es tracta d’un relat dirigit a xiquets i xiquetes de Primària per divulgar l’arquitectura de la pedra en sec.
Enguany es compleixen el desè aniversari des de la creació del Museu de la Pedra en Sec de Vilafranca. Amb motiu d’esta efemèride l’Ajuntament ha editat este llibre de contes del qual s’ha editat la versió en castellà i en 2017 arribarà la versió en valencià.

La publicació ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’aeroport de Castelló, el Museu de la Pedra en Sec i l’empresa Renomar.

En la història Roc, el protagonista, arriba amb avió a l’aeroport de Castelló. Des d’allà es dirigeix ​​a Vilafranca on descobreix un paisatge amb més de 1.000 quilòmetres de parets construïdes amb la tècnica de la pedra en sec.

A la presentació del llibre, a més de l’autora, ha estat present l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, la regidora de Cultura, Betlem Pons i el president d’Aerocas, Joan Serafí Bernat. En l’acte el president d’Aerocas ha anunciat que amb aquest llibre s’inicia una sèrie temàtica en la qual els protagonistes arribaran a la província a través de l’aeroport de Castelló.

Tant l’edil de Cultura de Vilafranca com l’alcalde han destacat que la pedra en sec suposa un dels principals elements patrimonials que diferencia Vilafranca. Referent a això han agraït al president d’Aerocas el suport prestat en la difusió de la vila i d’esta singular arquitectura.

A la presentació de llibre han assistit alumnes i professors del col·legi Don Blasco d’Alagó de Vilafranca. I és que els xiquets són els destinataris d’aquest conte sobre la pedra en sec de la localitat dels Ports.

Comparteix

Icona de pantalla completa