El CAP de Vilafranca Nord entra en funcionament el 28 de novembre

15 novembre 2016 01:00h
El dia 26 de novembre, de 9 a 14h, es farà una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui conèixer el nou CAP. El proper dilluns 28 de novembre entrarà en funcionament el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Vilafranca Nord, a l'avinguda de la Pelegrina, 70. Aquest nou equipament, que s'afegeix al ja existent a la Plaça del Penedès, donarà servei a la nova Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca del Penedès 2 creada per tal de millorar l'accessibilitat als serveis d'atenció primària atès el creixement de la població en els darrers anys. Així doncs, s'ha dividit el municipi en dues àrees bàsiques de salut (ABS), de manera que la ciutadania resident a cadascuna d'elles té un CAP de referència i un equip d'atenció primària assignat. 

El nou centre d'atenció primària, gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), comptarà amb un equip d'atenció primària (EAP Vilafranca del Penedès 2) que atendrà unes 20.000 persones del municipi. Conformen aquest equip professionals de medicina familiar i comunitària, personal d'infermeria i atenció a la ciutadania, així com l'Equip de Pediatria Territorial de l'Alt Penedès, que atendrà a tota la població infantil del Sector Sanitari Alt Penedès. Aquest conjunt de professionals prestarà serveis d'atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d'educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d'atenció domiciliària. 

El nou CAP, un dels més grans de Catalunya, compta amb una superfície construïda de 5.732,16 m2. L'import total de la inversió ha estat de 7.046.909€, distribuïts en 6.406.909€ de l'obra i 640.000€ de l'equipament. 

També s'ha fet una nova distribució d'altres serveis relacionats amb la salut que s'ubiquen a Vilafranca del Penedès però presten atenció a la població de tot el territori de l'Alt Penedès (unes 95.000 persones) de manera que al nou CAP Vilafranca Nord s'hi trobarà ubicat el servei de Rehabilitació Ambulatòria, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), el Centre de Salut Mental Adults (CSMA), el Centre d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD) i la seu territorial de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC). Aquests serveis s'aniran incorporant de manera gradual durant els mesos següents a l'entrada en funcionament del CAP. 

Us recordem que, en cas de dubte o consulta, podeu trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, que funciona les 24 hores al dia, els 365 dies de l'any. Aquest telèfon ajuda en qualsevol demanda d'informació sobre salut, malalties i serveis sanitaris. 

next