L’escola municipal d’art Arsenal celebra 45 anys

9 març 2017 01:00h
L'escola municipal d'art Arsenal celebra aquest 2017 el seu 45è aniversari, amb un programa d'activitats que obre les portes i l'activitat de l'escola a la ciutadania. La presentació del programa commemoratiu es va fer ahir dimarts en roda de premsa, a càrrec del tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, la regidora d'Ensenyament, Meritxell Montserrat, i la cap d'estudis de l'escola Arsenal, Fina Raventós. 

La regidora d'Ensenyament assenyalava el moment de celebració, “encarats en un projecte de futur, que compta amb l'aposta ferma de l'Ajuntament per l'escola”. Montserrat es referia a la recent remodelació de l'edifici que acull l'Arsenal amb millors garanties per a l'alumnat, l'aposta pels cicles de joieria artística i la presència aquest any, per primer cop, al Saló de l'Ensenyament. “El futur ha de passar per consolidar la vinculació de l'escola amb el territori i el sector vitivinícola, fer d'aquesta vinculació una distinció respecte d'altres escoles d'arts i disseny”, valorava la regidora d'Ensenyament. 

Durant 45 anys de docència, l'Arsenal ha estat lloc d'aprenentatge i treball, però també de col·laboració social, ja empreses i institucions han gaudit dels avantatges que suposa la proximitat d'un centre de creació a la comarca, incorporant idees, dissenys i productes nascuts a l'escola. L'EMA Arsenal és un centre municipal, pertanyent a l'Institut Municipal de Formació, depenent de la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Vilafranca. Acull alumnat de Vilafranca, de la comarca i de la resta de Catalunya, amb un total de 180 d'alumnes fent estudis de grau mig i superior. Sumant-hi l'oferta formativa complementària, al centre compta amb més de 800 alumnes. 

Ramon Zaballa mostrava l'orgull que significa per Vilafranca acollir una escola d'art amb 45 anys de trajectòria, assenyalant “la qualitat dels ensenyaments que s'imparteixen. L'Arsenal és un gran centre, amb grans professionals i és un orgull per part de l'Ajuntament de Vilafranca tenir-vos aquí”. Zaballa animava tothom a participar en alguna de les activitats que ofereix l'Arsenal per conèixer aquest equipament formatiu. 

La cap d'estudis de l'EMA Arsenal, Fina Raventós, valorava l'assoliment de 45 anys de trajectòria, “no és fàcil complir tants anys. I volem celebrar-ho obrint les portes de l'escola, amb la convocatòria d'activitats gratuïtes i la presència de dissenyadors importants del país”. 

Aquest mes de març està prevista una conferència a càrrec de l'estudi de disseny gràfic Bendita Glòria, una demostració de joieria amb Marc Monzó i una conferència sobre branding a càrrec de l'estudi Morillas. Per participar en aquestes i d'altres activitats convocades durant tot l'any, cal fer inscripció prèvia. Raventós va voler destacar algunes de les activitats que es faran a l'aire lliure, com el taller de rakú que el 3 d'abril impartiran Rosa Boqué i Montse Llanas, o el taller de gravat gegant, previst per al mes de juny. 

next