Diari La Veu del País Valencià
El món acomiada Mandela, president de la dignitat mundial
RedactaVeu / ACN / València

Els funerals d’Estat per Nelson Mandela es faran el pròxim diumenge 15 de desembre, segons ha anunciat aquest divendres el president de Sud-àfrica, Jacob Zuma, en un discurs televisat.

Els funerals se celebraran al poble de Qunu, situat al sud-est del país, on Nelson Mandela va passar la seua infància, amb la presència de líders polítics, socials i culturals d’arreu del món. No obstant açò, els preparatius del funeral començaran el 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, amb la celebració d’una missa multitudinària d’homenatge a l’expresident sud-africà al FNB Stadium de Soweto, a Johannesburg.

Entre l’11 i el 13 de desembre la capella ardent quedarà instal·lada a la seu del govern sudafricà, a la capital Pretòria.

En el seu discurs, Zuma ha fet una crida a “treballar junts per realitzar el funeral més apropiat per a aquest fill i pare” de Sud-àfrica. Així mateix, el president de Sud-àfrica ha declarat aquest diumenge 8 de desembre com el “dia nacional d’oració i reflexió” i ha cridat “tota la nostra gent per reunir-se a resar” per Nelson Mandela.

Comparteix

Icona de pantalla completa