Domingo Parra declara com a imputat pels crèdits a Aigües de València

Dins la causa en la qual s’investiga la concessió de crèdits per part de l'entitat a la família Calabuig per a fer-se amb el control d'Aigües de València
8 desembre 2013 01:00h
EFE / Madrid

El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, interrogarà aquest dimarts l'exconseller delegat del Banc de València, Domingo Parra, dins la causa en la qual s’investiga la concessió de crèdits per part de l'entitat a la família Calabuig per a fer-se amb el control d'Aigües de València.

Es tracta de la segona vegada que Parra ha de comparéixer davant Pedraz, que ja el va interrogar el passat 8 de novembre per la concessió a dues societats de Cursach -Intrademallorca 2005 i Calviá Parc- de sengles préstecs per 30 i 13 milions d'euros, respectivament, que el jutge investiga en una de les peces separades de la causa principal contra els antics responsables de l'entitat valenciana.

A més, el magistrat, que també prendrà declaració a la seua dona, María José Aznar, el manté imputat per "conductes que van acabar provocant la reestructuració de l'entitat" i la seua posterior intervenció en la resta de peces, obertes arran de nou querelles del FROB contra qui fóra la cúpula del Banc de València i diversos empresaris.

Respecte a la d'Aigües de València, els cinc germans de la família Calabuig, entre ells el president de la companyia, Eugenio Calabuig, ja han declarat com a imputats en l'Audiència Nacional.

En la seua compareixença, Calabuig va reconéixer que va comprar terrenys a la costa de Castelló amb un préstec de més de 50 milions d'euros atorgat pel Banc de València perquè poguera mantenir el control sobre la companyia d'aigües, si bé va precisar que el crèdit no era finalista i que, per tant, podia destinar-se a allò que s'estimara oportú.

Posteriorment, els seus quatre germans van donar suport a aquesta declaració i van afegir que el crèdit segueix en vigor, sense que el Banc de València, primer, el FROB o La Caixa, després, hagen demanat la seua cancel·lació.

Tant la Fiscalia com l'acusació exercida pel FROB, no obstant açò, mantenen que el Banc de València va concedir el crèdit per a fer front a una OPA d'exclusió que va aprovar Avsa per a evitar que Aigües de Barcelona prenguera el control de l'empresa valenciana.
 
next