Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja disminuir les taxes per a FP i les escoles d’idiomes
RedactaVeu / València

La portaveu socialista d’Educació en Les Corts, Pilar Sarrión, ha lamentat l’actitud del PP que prefereix “enrocar-se a augmentar les taxes” i rebutjar les esmenes del PSPV per evitar que els alumnes de FP i de les escoles oficials d’idiomes hagen de pagar més per la matrícula si volen seguir estudiant. Així, ha criticat que el PP segueix argumentant que “encara que es pague una mica més no passa res perquè l’augment és mínim”, no obstant açò, la diputada socialista ha recordat que “davant la situació econòmica que viuen moltes famílies, que ho estan passant malament, aquestes taxes suposen un gran esforç si volen que els seus fills continuen estudiant”. Per açò, ha denunciat que “una vegada més el PP demostra que el que pretén és que solament puguen estudiar els que més tenen i els que no puguen pagar, que no cursen estudis”.

D’aquesta manera, Sarrión ha explicat que la setmana passada el grup socialista va presentar 19 esmenes en matèria educativa i de violència de gènere per a “intentar pal·liar l’abandó del PP en aquestes dues matèries en els pressupostos de la Generalitat”. No obstant açò, ha assenyalat que “l’actitud del PP va ser totalment passiva perquè ni tan sols s’han pres la molèstia de llegir les esmenes presentades per l’oposició”.

A més, de sol·licitar la supressió i disminució d’aquestes taxes també exigien que s’eliminara la taxa que han imposat per als certificats de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià perquè “es passa de no pagar res a pagar 2,5 euros”. És més, ha destacat que en la memòria justificativa de la Conselleria s’especifica que amb aquesta taxa “no solament es cobreixen les despeses derivades del servei sinó que també hi ha més de 17.000 euros de beneficis” quan, segons ha advertit, “una taxa mai ha de superar els diners que s’inverteix o es gasta en aqueix servei”.

D’altra banda, els socialistes també exigien el “fraccionament mensual, d’octubre a juny, dels pagaments de la matrícula dels estudiants universitaris” perquè amb l’augment de les taxes “considerem just, perquè els alumnes puguen cursar els seus estudis, que es facilite aquest fraccionament”. No obstant açò, ha destacat que “el PP solament proposa de manera excepcional aquesta mesura quan des del grup socialista volíem estendre-la a tots”, però el PP ha votat en contra.

Comparteix

Icona de pantalla completa