Diari La Veu del País Valencià
El Montgó reuneix pobles, productes i tradicions en la seua fira

RedactaVeu / Gata.

Productes i tradicions dels pobles de l’àrea d’influència del Montgó es trobaran el proper diumenge 15 de desembre en la I Fira del Montgó que se celebrarà a Gata.

L’esdeveniment, que s’ha presentat aquest matí, aglutinarà tradicions, artesania i productes dels sis pobles que participen: Dénia, Jesús Pobre, La Xara, Pedreguer i Gata.

El director del Parc Natural del Montgó, Carlos Linares, ha explicat que la base de l’activitat és la dinamització econòmica de les poblacions del territori d’influència del parc així com la vertebració comarcal.

El Mercat de productes artesans, agrícoles, ecològics i de la mar, Fira de maquinària agrícola i d’ocasió, Fira del cavall i ramat, demostracions d’oficis i tradicions i l’Espai Gastronòmic aglutinaran la gran varietat d’expositors que estaran presents el proper dia 15 de desembre.

La fira, que s’ubicarà a la zona de Les Sorts, estarà oberta al públic a partir de les 10 del matí fins a les 19 hores. Durant tot el dia hi haurà activitats d’oci, música en directe i demostracions com partides de pilota, jocs tradicionals i tallers infantils, oficis i tasques tradicionals, pintura en viu, dansada popular, animació…tot açò barrejat amb la bona gastronomia dels establiments hostalers de la zona.

Concurs gastronòmic

Dins de l’espai gastronòmic, pren entitat pròpia el I Concurs Gastronòmic de Putxero de Polp. Poden inscriure’s establiments i professionals dels sis pobles participants fins al 12 de desembre, a les 14 h, a la Tourist Info de Gata (965757317- [email protected]), on també podran recollir les bases.

Comparteix

Icona de pantalla completa